ÅTTENDE: Frode Andresen gikk inn til åttendeplass i Anterselva i dag. Bildet er fra Pokljuka rett før jul. Foto: Antonio Bat, EPA/Scanpix
ÅTTENDE: Frode Andresen gikk inn til åttendeplass i Anterselva i dag. Bildet er fra Pokljuka rett før jul. Foto: Antonio Bat, EPA/ScanpixVis mer

Andresen beste nordmann i Anterselva

Lars Berger bommet fire skudd på stående.

|||

Lars Berger skjøt seg helt bort på sprinten i Anterselva med fire bom på stående. Frode Andresen ble beste nordmann på åttendeplass.

De sterkeste norske kortene, Ole Einar Bjørndalen og Emil Hegle Svendsen, stilte ikke til start i Anterselva. Tyske Arnd Peiffer skjøt feilfritt og vant foran Dominik Landertinger og Christoph Stephan.

Frode Andresen skjøt ett bom på stående og ble til slutt nummer åtte. Han var 36,2 sekunder bak vinneren.

— Han leverte et jevnt og OK løp, men farten var nok ikke helt på maks. Han gikk NM torsdag og kom rett opp i høyden, ingen maksimal forberedelse. Så det var en OK prestasjon, sier idrettssjef Per Arne Botnan til NTB.

Lars Berger åpnet med ett bomskudd på den liggende skytingen, men sprakk helt på stående. Den OL-klare utøveren feilet totalt og ble nummer 57 etter totalt fem bom. Han ble slått med over to minutter.

— Det er litt vanskelig å si hva som skjedde. Jeg er ikke bekymret med tanke på OL foreløpig. Han dro ned først i går (fredag), og mye kan skje i høyden. Man kan få skjelven på stående i høyden, sier Botnan.

Hans Martin Gjedrem bommet tre ganger og ble nummer 37.

(NTB)