Andresen blir ikke trodd av dommersjefen

Hevder linjedommer startet bråket.

(Dagbladet.no): Dommer Svein Oddvar Moen ble av LSK-manager Jan Åge Fjørtoft kalt «Norges dårligste dommer» tidligere denne sesongen.

Nå omtales Moen igjen i lite flatterende ordelag, denne gangen av Martin Andresen. Brann-kapteinen fikk se det gule kortet etter at kampen mot Odd var ferdigspilt i går, som igjen førte til at Mons Ivar Mjelde havnet i basketak med en opprørt Erland Hansveit.

Etterpå hevdet Andresen at det var en kommentar fra dommertrioen som utløste bråket.

- Det var linjemannen som sa noe. Jeg vil ikke si hva. Da jeg svarte, fikk jeg gult kort, forklarte han til bt.no i går kveld.

Kjøper ikke Andresens versjon

Brann har varslet at de vil sende rapport på hendelsen. Ifølge lokalavisa diskuterte Andresen og Moen sistnevntes væremåte da linjedommer Odd-Jarle Larsen blandet seg inn.

Andresen ba Larsen om å holde kjeft - noe han fikk gult kort for - hvorpå linjedommeren skal ha kommet med en negativ personkarakteristikk av Brann-kapteinen.

Det har dommersjef Rune Pedersen vanskelig for å tro.

Andresen blir ikke trodd av dommersjefen

- Med den kjennskapen jeg har til de dommerne som er ute, så tror jeg ikke at det er en replikk som har utløst dette. Jeg tror ikke at en av dommerene har oppsøkt spilleren for å si noe, sier Pedersen til bt.no.

Skrev rapport i natt

Mens Moen strenet forbi pressekorpset uten å forklare seg i går kveld, fikk Pedersen kamplederen i tale. Men han vil ikke uttale seg før dommerrapporten foreligger.

På generelt grunnlag sier han likevel at norske dommere sjelden framprovoserer bråk.

- I Norge har dommerne en veldig god attitude. Det er sjelden dommerne kaster bensin på bålet i denne typen saker. De er opptatt av å være imøtekommende, men selvsagt går det en grense, sier Pedersen til Dagbladet.no.

Observatør Ivar Eriksen satt i natt og utformet rapporten til NFF sammen med hoveddommer og assistentdommer.

- Vi brukte god tid på å gå gjennom hele den sekvensen der. Der gjengir vi ordrett hva som ble kommunisert i den siste fasen, sier han til Dagbladet.no.

- Kom linjedommeren med en personkarakteristikk av Martin Andresen?

FIKK PASSET PÅSKREVET: Linjedommeren skal ha kommet med en negativ personkarakteristikk av Martin Andresen etter Branns 4-0-seier mot Odd. Da Andresen ba assistentdommeren om å holde kjeft fikk han det gule kortet av dommer Svein Oddvar Moen. Foto: SCANPIX
FIKK PASSET PÅSKREVET: Linjedommeren skal ha kommet med en negativ personkarakteristikk av Martin Andresen etter Branns 4-0-seier mot Odd. Da Andresen ba assistentdommeren om å holde kjeft fikk han det gule kortet av dommer Svein Oddvar Moen. Foto: SCANPIX Vis mer

- Jeg kan verken bekrefte eller avkrefte det. Det er opp til forbundet om de vil frigi rapporten. Av respekt for Andresen og assistentdommeren må jeg forholde meg til det.

Eriksen tror imidlertid ikke saken får noe etterspill, utover at Andresens gule kort blir stående.

- Saken blir lagt stille tror jeg, det var faktisk ikke noe dramatisk. Det er i større grad en internsak, sier han.

- Voldsomt markeringsbehov

Martin Andresen la høflighetsfrasene til side da han beskrev dommer Svein Oddvar Moen etter kampen.

- Han har et voldsomt markeringsbehov, sier han.

Og trekker fram den voldsomme reaksjonen til lagkamerat Erlend Hanstveit som et bevis på slett dommerarbeid.

- Dere så selv hvor sint Hanstveit ble, og dere vet hvor sindig han er, sier Andresen til bt.no.

Linjedommer Odd-Jarle Larsen skriver følgende i en sms til Dagbladet.no:

«Alt angående gårsdagens kamp må tas med NFF. Rapport sendt på grunnlag av varslet protest fra Brann. Jeg har ikke noe ønske om å uttale meg.»

<B>TROR IKKE DOMMEREN GIKK OVER STREKEN:</B> Dommersjef Rune Pedersen sier det er sjelden dommerne kaster bensin på bålet.
<B>FÅR KJEFT:</B> Svein Oddvar Moen har et voldsomt markeringsbehov, ifølge Martin Andresen.
<B>HANSTVEIT OPPRØRT:</B> Erlend Hanstveit opplevde det gule kortet til Martin Andresen så urettferdig at han konfronterte dommertrioen - noe som fikk Mons Ivar Mjelde til å tenne på alle pluggene.