Andresen dømt, men ikke for juks

Skiskytteren Frode Andresen fikk tirsdag redusert boten han ble ilagt etter å ha brutt sikkerhetsforskriftene under VM i Oslo i februar, fra 50.000 til 15.000 kroner. Irettesettelsen blir stående.

Hønefoss-løperen brøt Det internasjonale skiskytterforbundets (IBUs) reglement under fellesstarten 26. februar, og ble diskvalifisert fordi han hadde magasin i låsekassen ved inngangen til standplass.

- Etter å ha fått anledning til å uttale meg, og etter Appellutvalgets grundige vurdering av de faktiske forhold, konstaterer jeg at de i sin dom konkluderer med at handlingen - det å sette et magasin i låsekassen før start - ikke var en bevisst juksehandling, sier Andresen i en pressemelding.

- Jeg har valgt å akseptere dommen til tross for at jeg er rådet av mine advokater til å anke hele eller deler av dommen videre. Etter en helhetsvurdering, og ikke minst fordi jeg nå er godt i gang med forberedelsene til en ny sesong, ønsker jeg å konsentrere meg om det sportslige og legge denne saken bak meg for godt, sier Andresen.

(NTB)