Andresen falt og skjøt for dårlig

Frode Andresen falt på førsterunden, men ødela ikke gullsjansene før på stående skyting.

Fallet ødela nemlig ikke rytmen, for med feilfri skyting på liggende lå han fattige ti sekunder bak Ole Einar Bjørndalen og hadde medalje innen rekkevidde.

Så glapp det på skytingen igjen. Med tre bomskudd falt Andresen ned til 6. plass, men det er likevel stor framgang siden forrige verdenscuprenn i Östersund da det blant annet ble 11 bommer på en av øvelsene. - Jeg var urolig på den siste skytingen, ville vel for mye og kom litt ut av det. Jeg visste jeg lå bra an, men prøvde å fortrenge det. Med fullt hus hadde det blitt medalje, nå får jeg heller prøve å forbedre resultatet i jaktstarten, sa en mellomfornøyd Andresen til NTB.

VM åpnet dramatisk for Hønefoss-løperen. Allerede etter en kilometers gåing fikk han smake russisk snø.

- Det ble bare tull da jeg skulle passere franske Vincent Defrasne i løypa. Jeg skrek hei! noen ganger, men da han ikke ville flytte seg valgte jeg å gå forbi ham på venstresiden. Han flyttet seg samme vei da jeg skulle forbi og da var det gjort, beskrev Andresen.

- Jeg trædde skien min mellom hans og vi sto etter hverandre noen titalls meter før vi kjørte rett i skauen. Jeg tapte ganske mange sekunder på det, og det første jeg tenkte var: Der glapp gullet, det er jo så lett å få negative tanker når noe slikt skjer, innrømmet Andresen.

- Men ettersom jeg skjøt fullt på liggende fikk det heldigvis ingen innvirkning, fortsatte 29-åringen, som ble mester på sprintdistansen i 2000-VM i Oslo.

Søndag har han 1.20,1 minutter å ta igjen på lederen Bjørndalen.

(NTB-Kaj T. Pedersen):