- Andresen får kritikk av spillerne

Og sparket trener føler seg som syndebukk.

(Dagbladet.no): Spillende Vålerenga-manager Martin Andresen får, ifølge NRK, til dels kraftig kritikk i spillernes evaluering av den skuffende sesongen 2008.

Kritikken skal blant annet gå på slurv i treningsarbeidet, mangel på pedagogiske evner som leder samt at han har tatt på seg for mange roller.

Brocken føler seg som svarteper

Det siste støtter tidligere defensiv trener David Brocken, som opplevde det som en bombe og følte seg som en syndebukk da han, Mike Speight (offensiv spillerutvikler) og Truls Hallen (fysisk trener) fikk sparken tidligere i måneden.

- I Belgia kaller vi det svarteper, sier han til statskanalen, etter en spillerevaluering som skal ha gitt ham mange gode skussmål.

- Hvis man hadde fått tilbakemelding om at man gjorde en for dårlig jobb, eller at man var et problem, da hadde man fått en forklaring. Da ville du ha visst hva det dreide seg om, tillegger belgieren.

Vålerenga understreket i forbindelse med avskjedigelsene at ingen av de tre trenerne var å regne som syndebukker, men at det skyldtes økonomi og behov for å klargjøre oppgaver.

Vålerenga vil ikke si noe

- FÅR KRITIKK: Vålerengas spillende manager har helt siden starten blitt spurt om han takler å sjonglere alle rollene han har tatt på seg. Et stykke ut i sesongen ga han fra seg kapteinsbindet. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX
- FÅR KRITIKK: Vålerengas spillende manager har helt siden starten blitt spurt om han takler å sjonglere alle rollene han har tatt på seg. Et stykke ut i sesongen ga han fra seg kapteinsbindet. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX Vis mer

Speight - en mann som har mye av æren for framgangen til Mohamed Abdellaoue - har tidligere sagt at han ikke vil kritisere måten han ble fjernet på.

- Sånn er det i fotballen, den er spesiell. Dette vet jeg fordi jeg har vært med en mannalder eller tre. Det er ingenting som overrasker meg, men det er noe som er skuffende. Jeg vil uansett ikke begynne å kaste dritt, sa han til Dagbladet.no.

Martin Andresen vil i dag ikke uttale seg om evalueringen, som han oppfatter som et internt anliggende i Vålerenga.

- Når vi gjennomfører slike evalueringer, er det fordi vi ønsker å bli bedre. Men det er ikke noe poeng for oss å kommentere resultatet av evalueringen, forklarer mediesjef i Vålerenga, Svein Graff, for Dagbladet.no.

- Andresen får kritikk av spillerne