Andresen fikk reprimande

Frode Andresen slapp unna med reprimande for å ha brutt våpenreglene under VM i Holmenkollen.

Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) har besluttet å gi Frode Andresen en reprimande.

I tillegg blir det norske forbundet oppfordret til å gi Andresen disiplinærstraff for sin uærlige og usportslige opptreden, heter det i en pressemelding fra IBU.

Dermed ser det ut til at striden som oppsto i kjølvannet av VM i skiskyting er over.

- Jeg aksepterer «straffen» fra IBU og vil nå avvente en mulig straff fra det norske forbundet, sier Andresen til NTB. Skiskytterforbundet bestemte seg i kveld for å ta Andresen-saken opp i sitt domsutvalg.

- Jeg er forberedt på at det kan komme en straffereaksjon derfra. Men utfallet så langt gjør meg mer optimistisk med tanke på å gå verdenscuprennene og VM-stafetten i Lahti, hvis jeg blir tatt ut, sier Andresen, men legger til at han ennå ikke har tatt en avgjørelse på om han vil gå.

Medlemmene i IBU har i løpet av de siste dagene stemt over utfallet av Andresen-saken. Den norske skiskytteren risikerte å bli bøtelagt eller fratatt verdenscuppoeng. IBU hadde ikke mulighet til å suspendere vinneren fra VM-sprinten. Og siden det ikke ble lagt inn en offisiell klage umiddelbart etter løpet, får Andresen beholde gullmedaljen uavhengig av IBUs avgjørelse.

Andresen har blitt kritisert av mange for sin oppførsel, men han har også fått mye støtte, spesielt fra sine egne i skiskytterleiren.

«UÆRLIG OG USPORTSLIG»: Det internasjonale skiskytterforbundet refser Andresen.