Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Andresen kaller 1-3-tapet «årsbeste»

- Endelig liknet vi det laget vi ønsker å være.

ÅRSBESTE? Martin Andresen mener 1-3-tapet var en av de beste kampene Vålerenga har spilt i år. Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX
ÅRSBESTE? Martin Andresen mener 1-3-tapet var en av de beste kampene Vålerenga har spilt i år. Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX Vis mer

FREDRIKSTAD (Dagbladet): • Fredrikstad - Vålerenga 3-1

Martin Andresen og Vålerenga er inne i en tung periode. Etter cuptapet mot Kjelsås var det samling i bånn på Valle. Endringer i stilen ble vurdert, men sammen med spillerne ble trenerapparatet enig om å holde på de overordnede linjene.

Det fungerte heller ikke mot Fredrikstad mandag kveld. I hvert fall ikke hvis du ser på resultatet. Vålerenga fikk stryk og tapte 3-1.

Men trener Andresen ser større på det:

- Dette var årsbeste fra oss, sier Andresen til Dagbladet etterpå.

- Ikke misforstå: Jeg vil vinne fotballkamper, og vi trenger poeng. Det er selvsagt ikke noe hyggelig å tape. Men i magen kjenner jeg nå en følelse som er bedre enn før i sesongen. Fordi vi endelig liknet på det laget vi ønsker å være, sier han.

- Derfor er jeg mer fornøyd med det jeg så her, enn i de to seirene vi har så langt — mot Viking og Aalesund.

TO KJAPPE: Tarik Elyonoussi og Fredrikstad scoret på sine to første sjanser mot Vålerenga. Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX
TO KJAPPE: Tarik Elyonoussi og Fredrikstad scoret på sine to første sjanser mot Vålerenga. Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX Vis mer

Sjansemessig var Vålerenga minst to hakk farligere enn Fredrikstad over 90 minutter. Spesielt i førsteomgangen skjedde det mer foran Lasse Staws mål enn i motsatt ende — selv om det var Lars Hirschfeld som slapp inn målene.

Og det er som kjent de som teller.

- Det er selvsagt ikke hyggelig å starte med 0-1 i sekken etter ett minutt. Så kom 0-2, et flott skudd av Tarik, men vi burde ha klarert. Dumme feil av oss. Men jeg føler altså dette var et spillemessig vendepunkt for oss. Vi hadde mye mer trykk, og var mye mer framoverrettet. Vi er til å kjenne igjen fra i fjor.

- Hva sa du til spillerne etterpå?

- Det samme som jeg sier nå, svarer treneren.

Tippeligatabellen etter sju serierunder er ikke lett å bli klok på. Åtte poeng skiller fra topp til bunn. Vålerenga ligger nærmere det siste referansepunktet, uten at det bekymrer Andresen.

- Det er bare en tabell som betyr noe. Det er den etter 30 runder, sier han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media