Andresen mangler marginer

Frode Andresen gjør stadig gode løp, men skyter fortsatt for dårlig. - Jeg har ikke marginene på min side, sier Hønefoss-løperen.

Søndag ble det tre bomskudd på verdenscupjaktstarten, som endte med 8. plass. Sjansene til en plass i toppen ble ødelagt allerede lørdag, av et forferdelig snøvær.

- Jeg var sjanseløs før start lørdag. Det er vanskelig å motivere seg skikkelig til en jaktstart når du ikke har en sjanse til å kjempe i toppen, sa Andresen til NTB.

Han gikk seg opp fra 16. til 8. plass og sanket verdifulle verdenscuppoeng. Nå håper han hellet skal snu.

- Jeg tror flaks og uflaks jevner seg ut over en hel sesong, og føler selv jeg er der jeg skal være. Jeg gjør mitt beste og lar meg ikke vippe ut av laget allerede nå, advarte Andresen, som tidligere i uken ble avskrevet på VM-laget i sprint/jaktstart av NRKs ekspertkommentator Ola Lunde.

- Han vet ikke hva han prater om. Heldigvis er det Roger Grubben som tar ut laget. Jeg gjør mitt beste, og vet Grubben ser helhetlig på hver løpers innsats før han velger de beste. Jeg har ingen problemer med kritikk så lenge den er saklig, sa 30-åringen til NTB.

Etter Anterselva reiser han hjem til Hønefoss for å forberede seg til VM. Det kan også hende han legger inn en rask tur til Bardufoss søndag 1. februar.

- Ringkollen har spurt om jeg kan tenke meg å gå en stafettetappe under NM på ski. Det kan hende jeg tar en dagstur opp, men får vente og se hvordan formen er. Det kan fort bli litt for mye mas, for det er midt mellom Anterselva og VM, opplyste Andresen.

(NTB)