Andresen med comeback på nest øverste nivå

Spilte sin første kamp for klubben på ni år.

 TILBAKE:  Dette bildet er 12 år gammelt. I dag tok Martin Andresen på ny på seg Stabæk-drakta, og bidro til 2-1-seieren over Strømmen.
Foto: Tom E. Østhuus.
TILBAKE: Dette bildet er 12 år gammelt. I dag tok Martin Andresen på ny på seg Stabæk-drakta, og bidro til 2-1-seieren over Strømmen. Foto: Tom E. Østhuus.Vis mer

Stabæk tok en viktig 2-1-seier hjemme mot Strømmen, og «De blaa» har fortsatt håp om et raskest mulig comeback blant eliten.

Det til tross for at Bodø/Glimt synes å ha stukket litt ifra resten i 1. divisjon, mens Sandefjord med seier mandag hjemme mot Hødd kan komme à jour. Kampen om de fire kvalifiseringsplassene er for øyeblikket hele sju lag med i. Det skiller bare tre poeng mellom Ranheim på tredje og Stabæk på niende.

Martin Andresen gjorde comeback i Stabæk-drakten da han kom inn og spilte de siste 20 minuttene for målscorer Luc Kassi.

Forrige gang spilte for klubben var i 2004. Etter det har vi sett han i både Brann- og Vålerenga-drakt. Senest i fjor trente han Oslo-laget. Men ikke siden 2009 har han spilt toppfotball. Han har derimot spilt på nivå tre for Follo.

Mangler rutine
Årets unge Stabæk-tropp har manglet rutine og trener Petter Belsvik håpte Andresen kunne bidra på den fronten. Alt ble klart før sesongen, men en skade i leggen har utsatt debuten.

Stabæk avgjorde kampen med to mål ved Bjarte Haugsdal og Kassi før 25 minutter var gått. Mustapha Achirfi reduserte for gjestene og gjorde det spennende mot slutten.

Nytt Ranheim-tap
Ranheim har vist nærmest motsatt formutvikling, og trønderne gikk på sitt tredje strake serietap med 0-1 borte mot Kristiansund. Laget røk også ut av cupen onsdag med et stortap for Molde.

For Kristiansund ble Andreas Rødsand den store helten. Laget fra Nordmøre er også inne blant lagene på kvalifiseringsplass med sine 23 poeng.

Bryne henger også med i den diskusjonen etter å ha slått HamKam 1-0 hjemme på Jæren. Oddbjørn Skartun ble matchvinner med en tidlig scoring etter pause.

Ullensaker/Kisa vant det målrike oppgjøret mot Follo med 4-3. Stevan dos Santos og Eirik Markegård ble tomålsscorer for hvert sitt lag.

Fredrikstad har også heng på en kvalifiseringsplass etter 1-0 borte mot bunnlaget Elverum. Robert Stene ble kampens eneste målgjører fra straffemerket i annen omgang.

Hjemmelaget avsluttet kampen med ti spillere etter at Kristian Bråtebæk protesterte på seg sitt annet gule kort i forbindelse med straffesituasjonen. (NTB)