Andresen og Eggen i legendarisk krangel på direkten

- Blir irriterende når han bare prater tull.

HISSET SEG OPP: Nils Arne Eggen ville ikke diskutere «på det nivået», mens Martin Andresen sukket oppgitt over at Eggen ikke ville se på tv-skjermene. Etter det tok krangelen seg opp.Foto: TV 2
HISSET SEG OPP: Nils Arne Eggen ville ikke diskutere «på det nivået», mens Martin Andresen sukket oppgitt over at Eggen ikke ville se på tv-skjermene. Etter det tok krangelen seg opp.Foto: TV 2Vis mer

||| TRONDHEIM/OSLO (Dagbladet): Rosenborg - Vålerenga 3-1.

Det begynte gemyttlig da Martin Andresen og Nils Arne Eggen møtte opp til intervju med TV 2 etter 3-1-kampen på Lerkendal i kveld.

VIF-sjefen gratulerte Eggen med gullet, og antydet så vidt at utfallet kanskje kunne blitt litt annerledes om ikke Freddy Dos Santos hadde blitt utvist i første omgang.

Men da TV 2s mann tok tak i akkurat det poenget, og ville ha trenerne til å diskutere om Dos Santos skulle hatt det første gule eller ikke - da steg temperaturen betraktelig.

Martin Andresen kalte det gule kortet «katastrofalt» idømt, og dro opp den allerede omtalte situasjonen der Anthony Annan stakk fingeren opp i rumpesprekken til André Muri.

- Han har jo fingeren langt oppi rumpa til Muri. Det er jo Annan som begynner hele greia. Freddy gjør ingenting. Det er jo vanlig det at dommeren gir ett gult kort til hver etter denne type situasjoner, men det er jo alltid en som begynner og i dette tilfellet var det Annan. Freddy gjorde ikke noe galt, mente VIF-treneren.

Da kokte det over for Nils Arne Eggen.

- Ærlig talt. Nå slutter du med det tøvet der. Dere har tapt 1-3. Å skylde på dommeren etter å ha tapt 1-3... Håpløst, spør du meg. Du står jo 50 meter unna situasjonen, sa RBK-sjefen.

- Jeg venter jo med å uttale meg til jeg har sett på monitoren. Du kan jo se på den du også, så ser du jo hva som skjer, svarte Andresen, tydelig oppgitt over Eggens reaksjon.

- Nei, nå slutter vi med dette her. Jeg orker ikke å stå her og diskutere hvem som tar hverandre opp i ræva eller ikke, fortsatte Eggen med hevet stemme.

Irriterende Eggen
Etter oppgjøret foran tv-kameraene er de to fortsatt ikke enige. Martin Andresen er irritert over måten Nils Arne Eggen oppførte seg etter kampen.

- Annan tar tak bak i rumpa på Muri og klinker til. Muri blir forbanna og dytter ham vekk, og så er det to som dytter på Freddy. Freddy går bort og dytter tilbake, litt sånn «hva er det du driver med?» Ingen av våre skal ha gult der, sier Andresen om den omtalte situasjonen.

- Hvor irriterende er det da at han får det?

- Altså... akkurat det er ikke så voldsomt irriterende. Men det blir irriterende når han (Eggen) greier å være uenig, lager oppstyr og prater tull.

- Hva er det han sier som du mener er feil?

- Når jeg sier at Freddy ikke skal ha gult, okker han seg og sier «dere taper 3-1 og blabla». Det har ingenting med saken å gjøre, det er bare å se hva som skjer i den situasjonen. Jeg gratulerer dem med seieren, de har vært det beste laget i år. Vi har tatt to poeng i snitt og det holder vanligvis til gull, men de leder med åtte poeng, og det sier litt om hvor gode de har vært. Men det må være lov å si at Annan provoserer fram det gule kortet, sier Andresen.

Barnslig
Nils Arne Eggen på sin side vil fortsatt ikke diskutere rumpeklyping.

- Var det det første gule til dos santos dere var uenige om?

- Ja. Han (Martin) er jo uenig, men han fikk gult kort. Det får man ofte når man er i klammeri på den måten. Det som skjedde var at Annan går og stiller seg i returrommet, som han har lov til. Så kommer dos Santos og dytter ham vekk. Det er sånt som skjer, sier han til Dagbladet.

- André Muri sier faktisk at Annan grep ham «både i rektum og pungen»?

- Nei, altså, nå må du slutte. Det blir så barnslig. Jeg orker ikke å diskutere på det nivået. Det å holde på med dommeren etter å ha tapt 3-1 blir bare dumt. Han (dos Santos) ble utvist på grunn av ei takling, på et tidspunkt hvor han allerede hadde gult kort. Jeg sa til Annan i pausen at «Nå må du være veldig forsiktig, du har allerede gult kort», fastslår Eggen.

I FOKUS: Annans finger og Muris bakdel.Foto: TV 2
I FOKUS: Annans finger og Muris bakdel.Foto: TV 2 Vis mer