Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gunn Margit Andreassen og Frode Andresen mistet sønnen

Andresen om tragedien: - Det vanskeligste en forelder kan oppleve

Det har gått tre måneder siden Frode Andresen og Gunn Margit Andreassens sønn ble funnet død.

PREGET: Frode Andresen og Gunn Margit Andreassen mistet sin eldste sønn i januar. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET
PREGET: Frode Andresen og Gunn Margit Andreassen mistet sin eldste sønn i januar. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det har gått tre måneder siden skiskytterparet Gunn Margit Andreassen (44) og Frode Andresen (44) opplevde det verste en forelder kan oppleve.

Deres eldste sønn, David Aas Andresen, ble funnet død i sin egen seng 1. nyttårsdag, 13 år gammel. Andreassen og Andresen har valgt å være åpne fra første stund.

Det var en tydelig preget Frode Andresen som møtte en håndfull journalister i forbindelse med premieren på TV 2s nye program «Mer enn gull» tirsdag. Andresen er en av seks idrettsprofiler som åpner opp om sin karriere i programmet.

- Det er det vanskeligste du kan oppleve som forelder. David var en frisk og rask gutt som aldri har vært syk. Han hadde vel ikke vært borte fra skolen eller trening en dag på grunn av sykdom. At det skal skje så brått og brutalt, sier Andresen til Dagbladet.

Åpne

I en pressemelding om dødsfallet fortalte skiskytterparet at David fikk påvist svak epilepsi for cirka fire år siden. Obduksjonsrapporten er ikke klar, men det tyder på at dette er årsaken til det plutselige dødsfallet.

I pressemeldingen fortalte også paret om en livsglad gutt, som elsket å spille fotball.

«Han levde et helt normalt liv. Fotball var det store i livet hans. Det var fotball sammen med lagkamerater i Haugsbygd IF, det var fotball ute i hagen, fotball gjennom FIFA-spill i sofaen eller fotball i stua med softball. Real Madrid var laget hans.»

Andreassen og Andresen har valgt å være åpne om tragedien. Dette var også viktig for å stanse eventuelle spekulasjoner.

Begge har medaljer fra OL og VM.

- Vi har noen redskaper som toppidrettsutøvere, som man kan bruke i en så ekstrem situasjon som dette her. Det finnes ingen måte å lære dette på, før man opplever det selv, sier Andresen til Dagbladet.

Støtten

Paret har også sønnene Nicolai (9) og Elias (7). Andresen legger vekt på at gutta har hatt noen veldig støttende og flinke venner etter den tragiske hendelsen.

Det gjelder selvfølgelig også for foreldrene: All støtte man kan få, hjelper. Lokalsamfunnet, helsevesenet og venner har gjort alt for å hjelpe. Idrettsvenner har også tatt kontakt.

- Vi har ikke vært i nærheten av å oppleve noe sånt tidligere. Men det er ingen tvil om at et liv fra toppidretten har vært med på å hjelpe både Frode og meg nå, sa Gunn Margit til Dagbladet i januar.

Andresen nevner Bjørn Eidsvågs «Eg ser». Sangen ble utgitt i 1983, og mange kjenner teksten:

«Eg ser du har det vondt. Men eg kan ikkje grina alle tårene for deg. Du må grina de sjøl, men eg vil grina med deg. Eg vil grina med deg,» låter det ene verset.

- Det er der det ligger. Jeg har tenkt en del på den sangen. Hvis jeg skulle hjelpe noen andre i en slik situasjon, så er det sånn det må være. Det han synger er veldig riktig, sier Andresen.

PS! Mer enn gull har premiere på TV 2 tirsdag 3. april. Episoden der Frode Andresen er i sentrum, sendes i mai. Programmet er for øvrig spilt inn i fjor høst.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!