Andresen ønsket ikke sekundering

Var 1,9 sekunder unna pallen.

ANTERSELVA (Dagbladet.no): 1,9 sekunder. Så lite skilte Frode Andresen fra en bronsemedalje i VM på dagens normaldistanse.

Informasjon om hvor jevnt det var med Michael Slesingr kunne vært verdifull informasjon. Men etter eget ønske fikk aldri Andresen tilbakemelding på hvordan ståa var.

- Jeg ble ikke sekundert, og visste ikke hvordan jeg lå an, sier Andresen til Dagbladet.no etter å ha fått presset ut de nødvendige dråpene i dopingkontrollen.

- Hvorfor fikk du ikke sekundering?

- Jeg vil ikke ha det. Da mister jeg fokus på arbeidsoppgavene mine. Det er rent taktisk. - Er dette noe bare du sverger til? - De fleste ønsker ikke sekundering før sisterunden, sier Andresen.

Fant oppskriften

Dagen før løpet avslørte Frode Andresen at han ville gjennomføre normaldistansen som en ren trening.

Planen fungerte perfekt, og Andresen leverte sin beste 20-kilometer noensinne.

1,9 SEKUNDER UNNA: Frode Andresen var knappe to sekunder fra å stå ved siden av Raphael Poiree på seierspallen i dag. Sekundering ville han ikke ha. Foto: Scanpix
1,9 SEKUNDER UNNA: Frode Andresen var knappe to sekunder fra å stå ved siden av Raphael Poiree på seierspallen i dag. Sekundering ville han ikke ha. Foto: Scanpix Vis mer

Selv om han er skuffet over medaljen som glapp, er han glad for å ha knekket normaldistanse-koden foran framtidige løp.

- I kveld skal jeg skrive hva jeg gjorde. og bruke det som mal heretter. Jeg skal gjøre akkurat det samme som i dag. Da vil jeg vinne til slutt, sier han til Dagbladet.no.

Han vil ikke bruke energi på å ergre seg over det sene startnummeret, som etter alt å å dømme kostet ham en medalje.

- Det var meldt snøvær, og vi tok et kollektivt valg. Da må jeg bare akseptere at det kanskje ikke var det riktige valget, sier han.

Sviktet av underlaget

Ifølge idrettssjef Alf Koksvik tapte Andresen 10 sekunder til den raskeste løperen på første- og andrerunden, 27 sekunder til den raskeste på tredje- og fjerderunden og 12 sekunder på den siste runden.

Vanligvis er Frode Andresen blant de aller raskeste i sporet.

- Jeg merka at det skjedde noe underveis, det ble tyngre å gå på den 3. runden. På sisterunden føler jeg selv at jeg gikk raskere, men det hjelper ikke når det blir mer motstand i underlaget.

Andresen ønsket ikke sekundering

- Michael Greis mener du normalt sett vinner med én bom?

- Jeg vet at jeg som regel vil kjempe om gullet med én bom.

- Føles det urettferdig?

- Nei, det er ikke urettferdig. Men jeg håper jeg snart får marginene med meg. Denne sesongen har jeg hatt 25 kantskudd, og 23 av dem har gått kant ut. Vanligvis er det fifty-fifty. Det må snu snart, det er umulig at det kan fortsette sånn, sier Andresen.

Han er ikke optimistisk med tanke på å få gå fellesstarten på søndag etter dagens sterke innsats, men regner seg som en sterk kandidat til stafettlaget.

- En bedre søknad er det knapt mulig å få. Jeg gjorde akkurat det jeg skulle, og gjennomførte perfekt, sier Andresen til Dagbladet.no.