IKKE NOE Å RYNKE PÅ NESA OVER: Det er ikke bare som fotballtrener at Martin Andresen har styrket sin posisjon. Nå eier han også 72,5 prosent av aksjene i Skeidar. 
Foto: Anders Vanderloock / Scanpix
IKKE NOE Å RYNKE PÅ NESA OVER: Det er ikke bare som fotballtrener at Martin Andresen har styrket sin posisjon. Nå eier han også 72,5 prosent av aksjene i Skeidar. Foto: Anders Vanderloock / ScanpixVis mer

Andresen overtar som storaksjonær i Skeidar

Sitter nå med 72,5 prosent av Norges største privateide møbelselskap.

||| Vålerenga-trener Martin Andresen sitter med 72,5 prosent av Norges største privateide møbelselskap Skeidar. Det skjer etter en større intern omlegging i Andresen-slekten.

- Det ligger i kortene at Martin Andresen blir den sterke eier i Skeidar-systemet framover, sier styreleder Per Gullik Horgen i Birkelunden investeringsselskap til Aftenposten.

VIF-trener Andresen ønsker ikke selv å kommentere at han overtar som storaksjonær. Han går også inn som styremedlem.

- Ja, men han vil ikke ha noen større rolle enn det, og dagens ledelse fortsetter som før. Det er også viktig å understreke at Martin er Vålerenga-trener. Han har en klar avtale med klubben, og skal fortsette med det, sier Horgen.

Endringene på ledersiden skyldes et generasjonsskifte. De andre eierne vil være søsteren Marit Andresen med 22,5 prosent og faren Morten Andresen med 5 prosent.

For andre året på rad tjente ikke Skeidar penger i fjor. De omsatte for 1,36 milliarder kroner.

Fotballmessig går det bra for Martin Andresen. Hans Vålerenga ligger på tredjeplass i serien foran VM-pausen. Bare fem poeng skiller opp til lederduoen Rosenborg og Tromsø. Hjemme har Vålerenga pene 5-2-0.

(NTB)