Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Andresen sentret til Riseth

Som spilte ballen tilbake. - Bare et påfunn der og da.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Til sammen hadde opp mot én million seere benket seg foran TV-apparatene og på Brann stadion.

Dette var søndag 22. oktober, det var seriefinalen, det var Brann mot Rosenborg, det var det ultimate hatoppgjøret mellom storlagene fra Trondheim og Bergen.

På banen sto Brann klare til å ta avspark. Robbie Winters sentret til Bengt Sæternes, Sæternes tilbake til Martin Andresen og Andresen fram til ... Vidar Riseth?

- Et påfunn

Rosenborgs Vidar Riseth ler.

- Dette var bare noe vi fant på der og da, ute på banen. Jeg sa til Martin at han kunne sentre til meg, så skulle jeg spille ballen tilbake. «Nå må du stole på meg,» sa jeg, forteller Riseth til Dagbladet.no.

Han hevder hardnakket at han aldri vurderte noe annet enn å gi ballen tilbake.

- Jeg er jo ikke helt korka, heller, sier han, mens lagkamerat Steffen Iversen virker å være av en annen formening.

VENNER: Martin Andresen og Vidar Riseth har med jevne mellomrom braket sammen på banen. Men forholdet mellom dem er ikke verre enn at landslagskaptein Andresen valgte å stole på Rosenborg-visekaptein Riseth. Foto: SCANPIX. Fotomontasje: DAGBLADET.NO
VENNER: Martin Andresen og Vidar Riseth har med jevne mellomrom braket sammen på banen. Men forholdet mellom dem er ikke verre enn at landslagskaptein Andresen valgte å stole på Rosenborg-visekaptein Riseth. Foto: SCANPIX. Fotomontasje: DAGBLADET.NO Vis mer

- Du bare sleivet, du skulle egentlig sentre til en av oss, gaper spissen i bakgrunnen mens Dagbladet.no forsøker å drøfte den viktige saken med Riseth.

Hermet ikke

Under Charltons hjemmetap mot Arsenal i mars, inngikk Thomas Myhre en lignende, om enn enda mer risikabel, avtale med Thierry Henry. Den norske keeperen spilte fra femmeteren og rett i beina til stjernespissen, som spilte tilbake.

Riseth hevder likevel at han ikke har noen inspirasjonskilder for søndagens påfunn, som sikkert satte en støkk i de supporterne som fikk det med seg.

- Her spiller dere en svært viktig kamp og skal ha fullt fokus, så hvor kommer denne ideen fra?

- Hehe, den kom fra meg, innrømmer RBKs visekaptein.

- Nå fikk du jo sikkert registrert en feilpasning i denne situasjonen, synes du det er rettferdig?

- Ja, det må jeg vel bare regne med, ler den rutinerte 34-åringen.

image: Andresen sentret til Riseth

Si din mening:

•Ville du kjøpt bruktbil av Vidar Riseth?

LANDSLAGSKOLLEGAER: Martin Andresen (t.h.) og Vidar Riseth, som her flankerer Åge Hareide, spiller sammen for det norske landslaget.