Andresen ute av Norge-troppen

Heller ikke Jarstein eller Iversen er med.

ULLEVAAL (Dagbladet.no): Neste onsdag spiller Norge sin siste landskamp i 2008, mot Ukraina i Dnepropetrovsk.

Den kampen må vinnes hvis Norge skal unngå å stå uten seier gjennom hele det inneværende året. Bare i 1961 (ni kamper uten triumf) har Norge spilt flere kamper uten å sikre seg en eneste seier.

Klokka 12 i dag tok Åge Hareide ut troppen til kampen (se faktaboksen til høyre), og tidligere landslagskaptein Martin Andresen er en av spillerne som glimrer med sitt fravær - etter at han var uaktuell til de to forrige kampene på grunn av operasjon.

- Det er for tidlig for ham. Han har jobbet med å komme seg tilbake etter skade, samtidig som han har forberedt seg til cupfinale, forklarer Hareide.

Trond Olsen tatt ut

På spørsmål om det betyr at Andresen er ute av det for godt, svarer landslagssjefen avkreftende.

- Martin må bare ta vinteren til hjelp, og han har lyst til å satse videre, sier han.

En av overraskelsene i troppen er Bodø/Glimts Trond Olsen, som omsider får sjansen etter godt spill for seriefirerne denne sesongen.

IKKE MED: Martin Andresen fikk en stor opptur under cupfinalen i går, og i dag kunne han ha blitt tatt ut i landslagstroppen til kampen mot Ukraina. Foto: SCANPIX
IKKE MED: Martin Andresen fikk en stor opptur under cupfinalen i går, og i dag kunne han ha blitt tatt ut i landslagstroppen til kampen mot Ukraina. Foto: SCANPIX Vis mer

- Trond scorer mål og har stor fart. De kombinasjonene pleier å være bra. Vi får se på ham under samlingen, og han har konkurrenter nok. Men det er positivt at vi får fram spillere som har gode avslutningsegenskaper og stor fart, sier Hareide.

Iversen og Jarstein ikke med

Keepersituasjonen på landslaget har vært en av de mest diskuterte i norsk fotball det siste året, og denne gangen er det bare Espen Johnsen og Jon Knudsen som er tatt ut.

- Knudsen er vår førstekeeper, konstaterer Hareide.

Tidligere første-sisteskanse Rune Almenning Jarstein er derimot ikke med blant de utvalgte, fordi han, ifølge Hareide, har godt av å trene med Rosenborg framover.

I den andre enden av banen er begge Vålerengas cupfinale-matchvinnere - Daniel Fredheim Holm og Mohammed Abdellaoue - med.

Også skadde John Carew er tatt ut, mens Steffen Iversen er utelatt. Det samme er Strømsgodsets Fredrik Winsnes, men det skyldes hans eget valg.

- Fredrik mente sjøl at det er for lenge siden han har prestert godt nok, og det er et tegn på modenhet, skryter Hareide, som understreker at Winsnes ikke har spilt seg ut.

Andresen ute av Norge-troppen