Andresen vraket fra VM-laget

Skiskytter Frode Andresen ble vraket fra VM-laget bare timer før han skulle gå jaktstart i Kollen i dag. Dagbladet.no presenterer de første VM-lagene.

To timer før start på dagen jaktstart i skiskyting fikk han telefonen han fryktet. Han forsøkte å svelge skuffelsen over ikke å bli tatt ut til ski-VM. Lett var det ikke.

- Jeg er ikke overrasket over beskjeden jeg fikk. Dette er det langrennsledelsen falt ned på, og det må jeg bare respektere, sa Andresen til NRK like før rennstart.

Han var definitivt ikke uberørt over avgjørelsen, men forsøkte tappert å ta det på best mulig måte. Det oste skuffelse av skiskytteren.

- Jeg regner med at de har diskutert laguttak helt fram til søndag formiddag, og det har nok vært skikkelig «tight» ettersom de drøyde det så lenge. De har vel valgt ikke å satse på de lange skøytedistansene men heller de korte og klassiske distansene, mente Andresen.

Nå er det VM i skiskyting i midten av mars som gjelder.

- Jeg får dytte dette unna og flytte fokus over på idretten jeg egentlig driver. Jeg skal forsøke å nullstille så godt jeg kan, lovte Frode Andresen.

Jens Arne Svartedal fikk den siste plassen på Norges VM-lag i dag.

Disse går åpningsrennene

15 km klassisk fellestart for kvinner

Bente Skari

Anita Moen

Hilde G. Pedersen

Marit Roaldset

Marit Bjørgen

30 km klassisk fellesstart for menn

Odd-Bjørn Hjelmeset

Anders Aukland

Frode Estil

Thomas Alsgaard