Andrine kjører på krita

VAL D'ISHRE (Dagbladet): Andrine Flemmen fikk igjen sjøltilliten med en oppmuntrende 4. plass i storslalåm i går. Men alpinjentene mangler fortsatt hovedsponsor. Foreløpig kjører Andrine og co. på lånte penger

To måneder etter verdenscupstarten er fremdeles ikke alpinjentenes tyngste sponsor på plass. Det betyr at en million kroner mangler for at budsjettet skal gå opp.

Derfor må Andrine Flemmen og resten av jentene kjøre på krita.

- Styret i Norges Skiforbund (NSF) har garantert for én million kroner inntil hovedsponsoren er på plass, sier alpinsjefen i NSF, Einar Witteveen, til Dagbladet.

Og den garantien må de sponsorløse alpinjentene ha for i det hele tatt å kunne delta i verdenscupen. Skiforbundets president Jan Jensen gjør det han lovte ikke skulle skje etter den økonomiske krisa i 1995: Han deler ut penger som ikke finnes.

Avtale på gang

Men: Nå kan det være økonomisk lys i sikte for alpinjentene. For Skiforbundet forhandler i øyeblikket med to-tre aktuelle hovedsponsorer for jentene. Og markedssjef Eivind Sørli våger å være optimist.

- Jeg har brent meg på slike spådommer tidligere i høst. Men både vi og de aktuelle sponsorene har intensjoner om å få dette på plass før jul, sier Sørli.

Et avgjørende punkt i forhandlingene er lengden på sponsoravtalen.

- Skiforbundet ønsker selvsagt å få til en avtale som går over flere sesonger. Men det er usikkert om vi får til. Løsningen kan bli en avtale som går ut denne sesongen - med opsjon om å forlenge den for eksempel til etter neste OL, sier Sørli.

Og den biten er avhengig av om blant andre Andrine Flemmen fortsetter å kjøre fort på ski. I går lå hun på en skuffende 9. plass etter 1. omgang i storslalåm, men kjørte seg opp til 4. plass.

Ikke noe blaff

- Det var deilig å få til 2. omgang. Det er den beste jeg har kjørt siden seieren i Sölden i oktober, sier Andrine.

- Jeg ble litt usikker på formen etter 9. plassen i Park City sist, men nå veit jeg at jeg holder mål og at seieren i Sölden ikke var noe blaff.