Andrine røk leddbåndet

Andrine Flemmen (25) har røket et leddbånd og blir borte fra verdenscupen i seks uker. Dermed er VM i fare for alpinisten. - Utrolig kjedelig, sier Andrine til Dagbladet.no.

Flemmen hektet i en port under oppvarmingen i Aspen, og klarte ikke å komme seg ned fra bakken for egen maskin lørdag kveld. Hun ble sendt rett til røngtenundersøkelse, før hun satt seg på flyet hjem til Norge.

Indre leddbånd

I dag ble fikk hun dommen av landslagslege Arne Kristen Aune.

- Aune har konstatert et røket et indre leddbånd i kneet. Hun opereres ikke, men blir ute i seks uker, sier trener Roland Johansson til Dagbladet.no.

Flemmen reiste i ettermiddag til Toppidrettssenteret i Oslo. Der får hun et spesielt treningsprogram i skadeperioden.

- Det blir krykker og skinner på kneet en stund framover. Heldigvis får jeg hjelp på Toppidrettssenteret, det har god erfaring på dette, sier Andrine.

Flemmen startet sesongen strålende med 2. og 9. plass i de to første storslalåmrennene i v-cupen. Så skjedde uhellet lørdag.

- Vi håper hun er klar til VM. Hun hadde ikke så mye skitrening før rennet i Sölden heller. Der hun fikk andreplass, sier Johansson som understreker at røket korsbånd ikke var det verste legeundersøkelsen kunne ha avslørt.

- Hadde korsbåndet røket hadde minst hele sesongen vært ødelagt.

Flemmen sjøl er i tvil om VM, men velger å være optimist.

- Jeg har ikke rukket å tenke så mye på VM. Men jeg rekker det vel. Jeg håper det i hvert fall, sier hun.