Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Andrine vil inn i gullklubben

BEAVER CREEK (Dagbladet): Andrine Flemmen har ett klart mål foran kveldens storslalåm: Å bli medlem av Lasse Kjus og Kjetil Aamodts gullklubb. Men landslagssjefen er bekymret for jenteframtida.

- Målet er medalje. Og jeg kjører for å vinne, selv om nivået er tøft, sier Andrine.

Etter jevn sanking av topplasseringer i vinterens verdenscup, ser hun ingen grunn til å sikte lavere.

- Det er klart suksessen til Lasse og Kjetil motiverer meg. Men først og fremst tar de bort noe av presset på oss andre når de vinner så mange medaljer, sier Andrine.

Få jenter

Sånn vil framtida også være. Det er fortsatt Kjus, Aamodt og resten av gutta som må trekke det tyngste medaljelasset i norsk alpinsport.

- Jentebølgen kan komme, men ikke før om noen år. Vi jentene kan vinne noen enkeltrenn i blant, men vi er for få kunne dominere resultatlistene, sier Andrine.

Hun, og slalåm-spesialist Trine Bakke, er de eneste reelle medaljekandidatene på jentelaget. Med andre ord; hvis en av de to blir satt ut av spill, står alpinjentene ribbet tilbake.

- Problemet vårt er at vi bare har fem jenter på verdenscup-nivå, og de må vi bære fram som skjøre egg, sier landslagssjef John Arne Bjerkenes. Han ser heller ingen strøm av nye jenter på vei fram. Tvert imot.

- Rekrutteringen er svært bekymringsfull. Det er rett og slett krise på jente-sida i norsk alpinsport, sier Bjerkenes.

- Vi har to- tre interessante jenter på europacup-nivå. Under dem er det helsvart.

Det jente-sjefen savner, er et landslag for unge talenter. Det finnes ikke i dag.

- De-sentraliseringen i Idretts-Norge fungerer ikke for oss. Vi gjøre ting annerledes hvis vi skal få fram nye jenter som Andrine, sier John Arne Bjerkenes.

GULLJENTE: Det vil Andrine bli, men da må hun kjøre fort og bra i dagens storslalom.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media