Andrés første sjanse

TRONDHEIM (Dagbladet): - Jeg er kjempehappy for å få sjansen på landslaget. Dette er en stor bonus, som følge av den jobben jeg har gjort i Rosenborg, sa gårsdagens gladeste mann på Lerkendal, sidebacken André Bergdølmo.

Mens RBK-gutta svettet og løp, sto Bergdølmo og så på treninga, sammen med sønnen Stian (5).

En liten skade fra Brugge-kampen gjør at han ikke spiller mot Bodø/Glimt søndag. Men neste helg, når Norge møter Latvia i EM-kvalik, lover han å være klar.

- Jeg har alltid hatt et ønske om å bli så god at jeg fikk være med i en viktig kamp, fortsetter 26-åringen som skal gi Stig Inge Bjørnebye hard kamp om plassen.

- Bjørnebye har jo så å si eid den plassen. Men jeg satser 100 prosent på å få spille. Jeg kan ikke være fornøyd med å sitte på benken. Blir jeg satt på benken, godtar jeg jo selvsagt det, men jeg vil gjøre mitt ytterste for å komme med blant de elleve, det er klart.

- Har du stor respekt for Bjørnebye som fotballspiller?

- Ja, det har jeg. Han har kjempeerfaring som back, både på landslaget og på høyt klubbnivå i Liverpool og Rosenborg. Han er utvilsomt en meget god spiller, så å danke ut han, det er ikke lett. Men jeg er et steg nærmere, nå når jeg er tatt ut i troppen.

  • André Bergdølmo kom med i Nils Johan Sembs landslagstropp på bekostning av Dan Eggen. Kampen mot Latvia blir den tidligere LSK-forsvarerens fjerde landskamp: De tre første spilte han i Australia. Det var kamper som ikke er blant de viktigste Norge har spilt.

- Jeg var innpå i alle tre kampene i Australia, men dette blir noe helt annet, sier André Bergdølmo.