Andy Cole i hundre

Andy Cole scoret sitt mål nummer 100 for Manchester United og ga tittelforsvareren en betryggende luke ned til Leeds, Liverpool og Arsenal. Sir Alex Ferguson vil likevel ikke feire gullet riktig ennå.

- Det var en viktig kamp, men den var slett ikke avgjørende for hvem som skal vinne den første tittelen i det nye årtusenet. Det var ikke sesnongens viktigste kamp, sa United-manager Alex Ferguson etter kampslutt.

Det betyr trolig at Sir Alex holder både Arsenal og Liverpool som like store utfordrere til liga-gullet som Leeds.

- For to sesonger siden ledet vi serien med 12 poeng, men den ledelsen forsvant. De vikigste kampene ligger foran oss, sier Ferguson.

Andy Cole ble den store helten da han avgjorde toppkampen mot Leeds og ga Manchester United seks poengs forsprang på tabelltoppen. Coles 100. mål for de røde ble kampens eneste.

Lee Bowyer hadde imidlertid tidenes mulighet til å utlikne for hjemmelaget sent i andre omgang. Alan Smith skjøt i stolpen på en retur fra Mark Bosnich, men storscorer Bowyer klemte ballen himmelhøyt over - selv om målet var tomt. Tidligere hadde også Eirik Bakke dundret ballen i treverket.

Seiersmålet kom i det 51. minutt da Cole kom alene mot Martyn i Leeds-buret. Storscoreren satte ballen iskaldt nede i høyre hjørne. Minuttet etter hadde United en gedigen sjanse til å øke til 2- 0, men skuddet fra Roy Keane traff Martyn og gikk i venstre stolpe.

David Beckham så kampen fra tribunen. Etter lørdagens krangel med Sir Alex var han ikke satt opp som reserve engang.

- Ting som foregår innad i klubben vil jeg ikke kommentere, sa United-sjefen kort til pressen etter kampslutt.

Leeds-manager David O'Leary har ikke helt gitt opp kampen om lige-gullet, men innrømmer at det blir tøft å ta igjen de røde fra Manchester:

- Manchester United tok vare på sjansene sine, det gjorde ikke vi. Med 13 kamper igjen å spille og seks poeng fram blir det tøft for oss. Men vi skal gi alt og nyte eventyret, sa den gamle midtstopperkjempen.

I HUNDRE: Cole sendte United enda lenger mot toppen med sitt 100. mål for Manchester.