BLE IRRITERT: Andy Murray slo Carlos Berlocq, men var sint etter matchen på grunn av argentinerens høylytte stønning. Foto: Danny Moloshok / Reuters / NTB Scanpix
BLE IRRITERT: Andy Murray slo Carlos Berlocq, men var sint etter matchen på grunn av argentinerens høylytte stønning. Foto: Danny Moloshok / Reuters / NTB ScanpixVis mer

Andy Murray ble illsint på motstanderens stønning

- Det var ekstremt høylytt.

(Dagbladet): Skotske Andy Murray slo Carlos Berlocq i California i natt, men det store samtaleemnet etter matchen var argentinerens høylytte stønning da han slo ballen.

- Det var ekstremt høylytt, høyere enn noen andre jeg har møtt på touren, sa Murray ifølge BBC etter matchen.

25-åringen vant kampen 7-6, 6-4, og møter Berlocqs landsmann Juan Martin Del Potro i kvartfinalen fredag.

Ifølge BBCs tenniskorrespondent Jonathan Overend ble Murray ved en anledning så frustrert over stønningen at han ropte «helt utrolig» etter en ballveksling.

- Et lite sjokk Tonen i matchen ble heller ikke mer hjertelig da Berlocq klaget på at Murray brukte for lang tid mellom ballvekslinger.

- Hvis jeg blir beskyldt for å være usportslig ved å bruke for lang tid, kan du ikke lage lyder som det på banen. Jeg har aldri opplevd makan, sier Murray.

Skotten skjønte ikke hvordan motstanderen kunne variere lydnivået så kraftig som han gjorde.

- Noen ganger var han stille, og så ut av ingenting begynte han. Det var et lite sjokk. Det jeg ikke skjønner, er hvordan han kan gå fra stillhet til det høyeste stønnet du kan tenke deg. Det går mot all fornuft.

Problemer med stønning Murray skrøt likevel av spillet til  Berlocq etter oppgjøret.

- Det var en tøff match. Han startet bra, og spilte veldig aggressivt. Han hadde mange sjanser i det første settet. I det andre settet var det motsatt. Jeg hadde mange sjanser, men det var veldig jevnt.

Stønning har lenge vært et stort problem for tennisen.

Russiske Maria Sjarapova har blitt kritisert for høy stønning i en årrekke. Den pensjonerte brasilianeren Gustavo Kuerten også var kjent for å gjøre det, ofte når han lå under i matcher.

STØNNET: Carlos Berlocq ertet på seg den skotske superstjernen. Foto: Mark J. Terrill / AP / NTB Scanpix
STØNNET: Carlos Berlocq ertet på seg den skotske superstjernen. Foto: Mark J. Terrill / AP / NTB Scanpix Vis mer