Andy Schleck legger opp

Les hvorfor her.

SLUTTSYKLET Andy Schleck legger opp på grunn av skaden han pådro seg i en velt under sommerens Tour de France. Her vinner han sin kanskje mest ikoniske seier som sykkelrytter, på toppen av Galibier. (AP Photo/Christophe Ena)
SLUTTSYKLET Andy Schleck legger opp på grunn av skaden han pådro seg i en velt under sommerens Tour de France. Her vinner han sin kanskje mest ikoniske seier som sykkelrytter, på toppen av Galibier. (AP Photo/Christophe Ena) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): En kneskade setter en stopper for Andy Schlecks fantastiske sykkelkarriere.

Trek-rytteren annonserte på en pressekonferanse i Luxembourg at han er ferdig som proffsyklist denne høsten.

- Avgjørelsen ble tatt på grunn av kneskaden jeg pådro meg under starten av årets Tour de France. I 2015 er jeg ikke syklist mer, fortalte en gråtkvalt Schelck under pressekonferansen.

Sto av touren etter velt i London 29-åringen var involvert i en velt under avslutningen av etappe 3 mellom Cambridge og London.

Han skadet kneet og sto av rittet den påfølgende dagen.

Han forteller at veien tilbake etter kneskaden har vært svært tung:

- Jeg hadde helst fortsatt kampen, men det ser ikke ut til at kneet tillater det. Siden velten i Storbritannia har det knapt vært framgang. Leddbåndene er leget, men brusken er en annen historie. Jeg har jobbet hardt med rekonvalensen, men har forstått at det kan oppstå varige mén om jeg presser ytterligere. Derfor var dette den beste løsningen.

Fikk hevelse i kneet Schleck forteller at han har syklet rolige turer av to, tre og fire timer, men når han har forsøkt å sykle i fjellene, har det oppstått en hevelse i kneet, og smertene har vendt tilbake.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer