Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Andy Schleck overtok den gule ledertrøya

Pierre Rolland vant på hjemmebane.

SAMMENLAGTLEDER: Andy Schleck fra Team Leopard-Trek har 57 sekunder å gå på kontra Cadel Evans i sammendraget. Foto: (AP Photo/Christophe Ena)
SAMMENLAGTLEDER: Andy Schleck fra Team Leopard-Trek har 57 sekunder å gå på kontra Cadel Evans i sammendraget. Foto: (AP Photo/Christophe Ena) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Dagens etappe i Tour de France ble raskt overskygget av den tragiske hendelsen i Oslo. TV 2 tok etter en stund naturlig nok hele sykkel-sendingen av lufta.

Voeckler falt av, Evans prøvde lenge å stikke, men Andy Schleck ble den store vinneren på dagens etappe. Mannen fra Luxembourg leder nå sammendraget med 57 sekunder ned til andremann Cadel Evans etter at begge gikk samlet over målstreken på Alpe-d`Huez.

- Jeg er «all in» nå. Jeg går selvfølgeig for seier, sier Schleck til Eurosport etter løpet.

Rolland sterkest Pierre Rolland var sterkest av samtlige i dag, og franskmannen stilte dermed sin lagkamerat i Team Europcar, Thomas Voeckler, i skyggen. Etter at Contador hadde ligget en stund i brudd tok han opp jakten på spanjolen sammen med Samuel Sanchez.

- Jeg ble gitt et «wild card» i dag. Jeg kunne gjøre som jeg ville. Jeg merket tidlig at jeg hadde beina, sa Rolland til Eurosport etter etappen.

Contador jaktet årets første etappeseier, men stivnet på slutten. Rolland kjørte enkelt fra de to spanjolene og tok en overraskende etappeseier. Dette var Frankrikes første etappeseier i årets tour.

Rytterne stod i dag foran den største manndomsprøven opp Alpe-d`Huez, den 109.5 kilometer lange fjelletappen som er årets nest siste etappe.

Mistet trøya Det store spørsmålet mange stilte seg var om Thomas Voeckler skulle gjøre det umulige, nemlig å beholde den gule trøya etter dagens etappe. Han hadde et lite forsprang på 15 sekunder ned til gårsdagens etappe-vinner Andy Schleck fra Leopard-Trek.

Franskmannen bet seg lenge fast da Alberto Contador tidlig rykket opp den første bakken til Col du Télégraphe. Sammen med Cadel Evans og Andy Schleck dannet disse fire en kvartett som lenge lå snaut minuttet foran hovedfeltet.

Senere ble det klart at Voeckler ikke hadde den samme spruten som sine rivaler, og tapte stadig tid til de beste i sammendraget. Til slutt kom han inn 3.22 bak vinneren, og den gule trøya gikk dermed til Andy Scleck som kom inn på samme tid som Cadel Evans og broren Franck.

Fordel Evans? Cadel Evans syklet altså inn sammen med Schleck-brødrene, og har dermed en god mulighet foran søndagens tempo-etappe. Han ligger 57 sekunder bak ledende Andy Schleck i sammendraget, og seiler nok opp som en knepen favoritt før den siste etappen. Det er duket for en thriller-avslutning med to brødre i hovedrollen.

Contador hadde en tøff dag på jobb i går, og lå før dagens etappe hele 4.44 bak ledende Voeckler. I dag var spanjolen mye friskere, og kjørte fra de andre snaut 15 kilometer fra mål.

Spanjolen fikk et solid forsprang ned til sine argeste konkurrenter, men ble senere tatt igjen. Han kom i mål som nummer tre, 34 sekunder foran Schleck-brødrene og Evans.

De to norske syklistene, Thor Hushovd og Edvald Boasson Hagen, kom inn sammen med hovedfeltet over 25 minutter bak i en stor gruppe. Det betyr at de ikke klarte tidsfristen, men bli sannsynligvis reddet av at de var en stor gruppe.

I den samme gruppa satt Mark Cavendish, som dermed risikerer å miste 20 nye poeng til Rojas. Det vil i så fall bety at Rojas vil kjøre i den grønne spurttrøya til søndag.

GLAD VINNER: Pierre Rolland tok sin første etappeseier i årets Tor de France. Foto: AFP PHOTO / PASCAL PAVANI
GLAD VINNER: Pierre Rolland tok sin første etappeseier i årets Tor de France. Foto: AFP PHOTO / PASCAL PAVANI Vis mer