Ane slapp med sponsor-skrekken

Visste ikke om annonse i Jærbladet.

QINHUANGDAO (Dagbladet.no): 6. august kunne Ane Stangeland Horpestad smilende fortelle leserne av Jærbladet at «Du må snakka med ein aen. Eg æ i Kina å spenne fotball».

Annonsen var rykket inn av Anes arbeidsgiver, Klepp Sparebank, og var stikk i strid med det olympiske charteret som forbyr utøvere å stille opp i kommersiell øyemed i den olympiske perioden.

OL-perioden startet offisielt 1. august. Seks dager senere sto annonsen på trykk.

I verste fall kan utøvere utelukkes fra OL for brudd på charteret. Men Stangeland Horpestad kan slappe av.

- Vi er kjent med saken, og den er klarert og ute av verden. Ane er helt uten skyld i dette. Hun har gjort alt korrekt, har og informert sin arbeidsgiver om hvilke regler som gjelder, sier presseattache Halvor Lea til Dagbladet.no.

- Denne saken er ingen sak. Den er ute av verden. Vi har klarert det med høyeste hold, og Ane har ingen verdens ting å frykte, forsikrer Lea.

Dette er det andre bruddet på IOC-reglene som rammer norske utøvere. For noen dager siden var vektløfter Ruth Kasirye avbildet i en «ulovlig» annonse i Tønsbergs Blad.

De norske lederne redegjorde for saken overfor IOC og fikk til svar at så lenge utøveren er helt uten skyld, vil regelbruddet heller ikke få konsekvenser for vedkommende.

SPONSORSURR: For andre gang i løpet av få dager har en norsk OL-utøver blitt brukt i reklame som strider med IOCs regelverk. Heldigvis slipper Ane Stangeland Horpestad med skrekken denne gangen. Faksimile: Jærbladet
SPONSORSURR: For andre gang i løpet av få dager har en norsk OL-utøver blitt brukt i reklame som strider med IOCs regelverk. Heldigvis slipper Ane Stangeland Horpestad med skrekken denne gangen. Faksimile: Jærbladet Vis mer

- Det samme gjelder for Ane, sier Halvor Lea.

Jon Jamessen er fotballjentenes pressetalsmann.

- Dette er ingen sak, og Ane har aldri vært bekymret for at det skulle bli det heller. Jeg tror ikke hun har brukt noe energi på dette i det hele tatt, sier han til Dagbladet.no.

Ane slapp med sponsor-skrekken