PÅ MED HÅNDJERNA: Nicolas Anelka feiret med håndjernsprotest igjen i går kveld, etter at han scoret mot Zilina i Champions League. Foto: JOE KLAMAR/AFP
PÅ MED HÅNDJERNA: Nicolas Anelka feiret med håndjernsprotest igjen i går kveld, etter at han scoret mot Zilina i Champions League. Foto: JOE KLAMAR/AFPVis mer

Anelka forklarer håndjern-feiringen

Ny protest i går.

||| (Dagbladet): Nicolas Anelka var nok en gang sentral da Chelsea slo slovakiske Zilina enkelt 4-1 i Champions League i går kveld.

Den og fire seriekamper har gikk full uttelling og 21-2 i målforskjell.

Anelka scoret to i går og han hadde også en dobbel mot Wigan i serien for noen uker siden. I begge kampene har han feiret med å påføre seg selv imaginære håndjern.

Ikke sint Franskmannen kom ikke med noen forklaring etter at han og Didier Drogba subbet rundt med henda på ryggen etter en av scoringene mot Wigan, men nå avslører Anelka hva som er årsaken.

Og som mange har spekulert i - det er en protest mot det franske fotballforbundet, som ga Anelka en straff på 18 måneders karantene fra landslaget etter sommerens VM-bråk.

- Jeg gjør det med tanke på det franske fotballforbundet og hendelsene i VM. Men, det som skjedde i sommer er historie, nå er alt fokuset mitt på Chelsea, sier han ifølge Press Association.

På spørsmål om han kan tenke seg å spille for Frankrike når karantenen er opphevet, svarer han krystallklart:

- Nei, aldri. Men dette er bare en spøk med tanke på det som skjedde, jeg er ikke sint.

- Klovner I så fall har han roet seg litt nå som han har fått det litt på avstand. Anelka var nemlig rimelig oppgitt for noen uker siden.

- For meg har ikke denne såkalte straffen noen relevans uansett. I mine øyne er det franske landslaget et tema som ble avsluttet 19. juni, da jeg ble sendt hjem fra mesterskapet, sa Anelka til France-Soir etter at han fikk 18-månedersstraffen.

Patrice Evra er utestengt i fem kamper, Franck Ribery i tre og Jeremy Toulalan i én.

- Dette har de gjort utelukkende for publikum, slik at arket er snudd og Laurent Blanc får arbeidsro. Disse folka er bare klovner, jeg ler meg i hjel, sa Anelka.

FIKK DROGBA-HJELP: Didier Drogba ble med på håndjernsfeiringen mot Wigan tidligere i sesongen. Foto: ANDREW YATES/AFP
FIKK DROGBA-HJELP: Didier Drogba ble med på håndjernsfeiringen mot Wigan tidligere i sesongen. Foto: ANDREW YATES/AFP Vis mer