- VISSTE JEG VILLE BOMME: Nicolas Anelka sier han visste han ville misse om han måtte skyte straffe mot Manchester United i straffekonken som avgjorde Champions League-finalen i 2008. Og ganske riktig, Edwin van der Sar reddet det avgjørende straffesparket.  Foto: Ivan Sekretarev, AP/Scanpix
- VISSTE JEG VILLE BOMME: Nicolas Anelka sier han visste han ville misse om han måtte skyte straffe mot Manchester United i straffekonken som avgjorde Champions League-finalen i 2008. Og ganske riktig, Edwin van der Sar reddet det avgjørende straffesparket. Foto: Ivan Sekretarev, AP/ScanpixVis mer

Anelka gir Grant skylda for straffemissen mot United

- Han så ned på meg fordi jeg var kjøpt fra Bolton.

|||
(Dagbladet): Chelseas Nicolas Anelka retter skarp skyts mot gamlesjefen Avram Grant i en selvbiografi som gis ut denne helga, skriver The Sun.

Den franske spissen møter Avram Grant og hans nye lag Portsmouth i dagens FA-cupfinale. Anelka mener israeleren ikke respekterte ham da Grant var manager for Chelsea.

- Grant pleide å se ned på meg. Det var som om han følte jeg skulle være takknemlig og ikke forvente meg noe. Foranledningen for dette var at jeg var kjøpt inn fra Bolton, skriver Anelka i boka.

Han beskriver seg selv som et følelsesmenneske, og mener mangelen på tillit fra Grant gikk ut over prestasjonene hans.

Anelka var gjerne innbytter eller flankespiller under Grant. I Champions League-finalen mot Moskva i 2008, ble han sendt inn fra benken, og misset det avgjørende straffesparket i straffekonken.

- Grant kastet meg inn som innbytter uten å gi meg beskjed på forhånd. Til slutt rotet jeg det til på det aller siste straffesparket som Edwin van der Sar reddet. Det er trist å si det, men jeg visste at jeg kom til å misse på straffesparket mitt, skriver Chelsea-spissen.

CRYING IN THE RAIN: Chelsea-spissen sier han er et følelsesmenneske. Etter straffemissen var han knust.  Foto: Adrian Dennis, AFP/Scanpix
CRYING IN THE RAIN: Chelsea-spissen sier han er et følelsesmenneske. Etter straffemissen var han knust. Foto: Adrian Dennis, AFP/Scanpix Vis mer

En litt tvilsom bortforklaring kanskje, men i dag får i alle fall Anelka sjansen til å vise Grant hva han er god for.

Anelkas spissmakker i Chelsea, Didier Drogba, var mer inne i varmen hos Grant, og har en litt annen oppfattelse av gamlesjefen.

Han tar ingenting for gitt foran dagens cupfinale, til tross for at ligamesterne er gigantfavoritter mot Premier League-jumboen Portsmouth.

- Vi vet hvor motiverte de vil være, og vi kjenner Avram veldig godt. Han vet hvordan man motiverer og får det beste ut av spillere, sier ivorianeren ifølge SportingLife.

• Følg FA-cupfinalen Chelsea - Portsmouth direkte i vårt fotballstudio klokka 16.00

SÅ NED PÅ MEG: Anelka mener Avram Grant så ned på ham fordi han var kjøpt fra Bolton. Foto: Geoff Caddick, EPA/Scanpix
SÅ NED PÅ MEG: Anelka mener Avram Grant så ned på ham fordi han var kjøpt fra Bolton. Foto: Geoff Caddick, EPA/Scanpix Vis mer