Anelka kan bane vei for Torres

Liverpool er på gli, hevder engelske aviser.

VIL VEKK: Rundt 40 millioner pund, pluss Nicolas Anelka, kan være en spiselig avtale for Liverpool. Det hevder flere engelske aviser i dag. Foto:  REUTERS/Phil Noble
VIL VEKK: Rundt 40 millioner pund, pluss Nicolas Anelka, kan være en spiselig avtale for Liverpool. Det hevder flere engelske aviser i dag. Foto: REUTERS/Phil NobleVis mer

(Dagbladet): Selv om kampen i seg selv ikke var mye å rope hurra for, hadde Chelsea-fansen få problemer med å holde humøret oppe under FA-cupmøtet mot Everton i går.

«Fernando Torres, Chelsea's number 9» og «Torres, give us a wave» var kanskje noe prematurt, men optimismen er ikke vanskelig å forstå.

Når Chelsea tar imot Liverpool på Stamford Bridge neste helg kan det være med Torres i blå drakt. Flere engelske aviser skriver i dag at Liverpools uvilje mot å selge 26-åringen har avtatt de siste dagene, og skisserer to alternativer som skal være spiselige for de helrøde:

• 50 millioner pund - drøye 461 millioner - uten at noen Chelsea-spillere går motsatt vei.

Eller:

• 40 millioner pund pluss Nicolas Anelka.

Liverpool mykner
Chelsea har allerede fått avslag på sitt første bud på 320 millioner kroner, men gir neppe opp. Både The Times (krever innlogging) og Daily Mail beskriver Anelka som en nøkkel dersom Torres i Chelsea-drakt skal bli en realitet før overgangsvinduet stenger natt til 1. februar.

BBCs seniorreporter John Sinnott skriver på sin Twitter-profil at Liverpool ikke er interessert i å inkludere 21 år gamle Daniel Sturridge i en eventuell byttehandel. 

- Selv om Liverpool avslo Torres' overgangssøknad fredag, har situasjonen tilspisset seg såpass det siste døgnet at ledende skikkelser på Anfield, Kenny Dalglish inkludert, begynner å akseptere at klubben vil være best tjent med å gi slipp på Torres dersom avtalen er den rette, skriver The Times.

Torres deltok ikke på trening sammen med lagkameratene sine i dag, men jogget i stedet rundt på Melwood med en av trenerne som eneste selskap.

Tror Torres får viljen sin
TV 2s Premier League-kommentator og Liverpool-supporter Øyvind Alsaker tror spanjolen forlater Anfield enten nå eller til sommeren.

- Det hadde vært gøy å se ham sammen med en solid makker som Suarez. Jeg håper jeg får oppleve det. Men når han har satt i gang dette, tror jeg han får gjennom vilja si. Men det handler om at Chelsea må grave dypt, sier han til Dagbladet.

- Hva tenker du om Anelka kommer som en del av pakka?

- Om de først selger Torres er to ting viktige: De må finne en erstatter, og få mest mulig gryn ut av handelen. Det er bedre med 40 millioner pund og Anelka enn ingen Anelka. Men alle vil jo bare beholde Torres.

Etter Champions League.-triumfen i 2005 gjorde Steven Gerrard det samme som Torres har gjort nå, og ba om å bli solgt. Da som nå var Chelsea i første rekke av beilere.

Liverpool-fansen var i harnisk, og TV-bildene av en brennende Gerrard-drakt gjorde sterkt inntrykk på Liverpools midtbanegeneral, som til slutt ombestemte seg og fikk tilgivelse.

Ingen trofé-garanti
Alsaker tror Torres kan få problemer med å reparere forholdet til fansen dersom han også skulle gjøre kuvending - selv om Wayne Rooney og Carlos Tevez raskt ble hentet inn i varmen igjen da de ønsket seg vekk fra United og City tidligere denne sesongen.

Og han tror 26-åringen kan gjøre en tabbe dersom han tror at det å gå til Chelsea er en garanti for trofeer.

- Det er ikke det skillet på Liverpool og Chelsea som det var for fem år siden. De har mange spillere over 30 år, som Terry, Lampard, Cole, Malouda, Drogba og Anelka. Flere av dem har vist tegn til at det begynner å røyne på. Det er ikke gitt at Chelsea kommer til å sanke en haug med trofeer i årene framover. De har en stor ryddejobb foran seg, sier Alsaker.

GJENSYN MED ANFIELD?: Anelka fikk 22 kamper for Liverpool på utlån fra Paris St. Germain i 2002. Foto:  REUTERS/Darren Staples
GJENSYN MED ANFIELD?: Anelka fikk 22 kamper for Liverpool på utlån fra Paris St. Germain i 2002. Foto: REUTERS/Darren Staples Vis mer