Anelka kan straffes for denne feiringen

Anklages for rasisme.

MÅ SVARE FOR SEG: Nicolas Anelka gjør tegnet som mange mener er rasistisk. Selv hevder han at det er til ære for en komikervenn. Foto: AFP PHOTO / IAN KINGTON / NTB Scanpix
MÅ SVARE FOR SEG: Nicolas Anelka gjør tegnet som mange mener er rasistisk. Selv hevder han at det er til ære for en komikervenn. Foto: AFP PHOTO / IAN KINGTON / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Nicola Anelka gjorde slutt på en lang måltørke da han nettet to ganger mot West Ham tidligere i dag. Franskmannen snudde 0-1 til 2-1 for gjestene mot slutten av første omgang, men det var ikke nok til å reise hjem med alle tre poengene etter at West Ham kom tilbake i 3-3-kampen.

Anelka var mannen som stjal de fleste overskriftene etter kampen, men nå står de fleste med negativt fortegn. Spissen anklages for å ha feiret den ene scoringen ved å vise tegn til antisemittisme, et hat mot jøder.

Tegnet utformes ved å peke den ene armen ned mot bakken samtidig som motsatt hånd legges på skulderen til den armen som peker nedover. Tegnet er kjent som «La Quenelle» i Frankrike, og er veldig kontroversielt. Det blir omtalt som et omvendt nazist-tegn.

- Fullstendig latterlig Selv hevder hovedpersonen at han ikke viste noe tegn til jødehat. Han blir likevel etterforsket for hendelsen av det engelske fotballforbundet, skriver engelske The Telegraph.

WBA-manager Keith Downing kjenner til beskyldningene, men mener de er grunnløse.

- Det er dedisert til en fransk komiker han kjenner veldig godt. Han bruker det i sine forestillinger og jeg tror spekulasjonene kan stoppe her. Det er fullstendig latterlig, sier Downing.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer