Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Anelka kan straffes for denne feiringen

Anklages for rasisme.

MÅ SVARE FOR SEG: Nicolas Anelka gjør tegnet som mange mener er rasistisk. Selv hevder han at det er til ære for en komikervenn. Foto: AFP PHOTO / IAN KINGTON / NTB Scanpix
MÅ SVARE FOR SEG: Nicolas Anelka gjør tegnet som mange mener er rasistisk. Selv hevder han at det er til ære for en komikervenn. Foto: AFP PHOTO / IAN KINGTON / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Nicola Anelka gjorde slutt på en lang måltørke da han nettet to ganger mot West Ham tidligere i dag. Franskmannen snudde 0-1 til 2-1 for gjestene mot slutten av første omgang, men det var ikke nok til å reise hjem med alle tre poengene etter at West Ham kom tilbake i 3-3-kampen.

Anelka var mannen som stjal de fleste overskriftene etter kampen, men nå står de fleste med negativt fortegn. Spissen anklages for å ha feiret den ene scoringen ved å vise tegn til antisemittisme, et hat mot jøder.

Tegnet utformes ved å peke den ene armen ned mot bakken samtidig som motsatt hånd legges på skulderen til den armen som peker nedover. Tegnet er kjent som «La Quenelle» i Frankrike, og er veldig kontroversielt. Det blir omtalt som et omvendt nazist-tegn.

- Fullstendig latterlig Selv hevder hovedpersonen at han ikke viste noe tegn til jødehat. Han blir likevel etterforsket for hendelsen av det engelske fotballforbundet, skriver engelske The Telegraph.

WBA-manager Keith Downing kjenner til beskyldningene, men mener de er grunnløse.

- Det er dedisert til en fransk komiker han kjenner veldig godt. Han bruker det i sine forestillinger og jeg tror spekulasjonene kan stoppe her. Det er fullstendig latterlig, sier Downing.

Den var den franske komikeren Dieudonne som startet å bruke tegnet. Han hevder det ikke har noen forbindelse med rasisme.

Hvis Nicolas Anelka blir funnet skyldig i rasistisk eller støtende ytring, venter en utestengelse på spilleren.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media