DELTOK PÅ TRENING I GÅR: Men i dag var Anelka ifølge rapportene ikke til stede. Ifølge franske medier har han fått beskjed om å pakke sammen og reise hjem. Foto: AP Photo/Francois Mori
DELTOK PÅ TRENING I GÅR: Men i dag var Anelka ifølge rapportene ikke til stede. Ifølge franske medier har han fått beskjed om å pakke sammen og reise hjem. Foto: AP Photo/Francois MoriVis mer

Anelka kastes ut av VM-troppen etter trenerhetsen

Det melder flere franske medier.

||| (Dagbladet): Høyst sannsynlig reiser hele det franske landslaget hjem i skam etter gruppespillet, men én mann kommer de andre i forkjøpet.

I dag fikk Nicolas Anelka beskjed om å forlate VM-troppen i Sør-Afrika

- Avgjørelsen er nettopp blitt tatt. Jeg kan ikke forstå det, for hvis det er en som har forsvart Anelka, så er det Domenech. Han har brukt Anelka de siste to årene, sier visepresident Noel Le Graet i forbundet til den franske radiokanalen RTL.

Hjemsendelsen skjer etter at Chelsea-spissen gikk til verbalt angrep på trener Raymond Domenech i pausen av kampen mot Mexico, med følgende tirade:

- Dra til helvete, din horesønn.

- OK, du skal av, var svaret fra Domenech, ifølge L'Equipe.

Disiplinærutvalget i det franske fotballforbundet møttes i dag, og konkluderte med at det måtte slås hardt ned på Anelkas oppførsel.

31-åringen deltok på den franske treningen i går. I dag var han ifølge rapportene ikke til stede.

Anelka spilte for øvrig en begredelig førsteomgang mot Mexico, der han virket fullstendig uinteressert og knapt gadd å bevege seg.

Dette skal Domenech ha påpekt i pausen, noe som utløste den voldsomme reaksjonen fra Anelka.