Anelka sier unnskyld

På en pressekonferanse i dag unnskyldte Nicolas Anelka sin oppførsel den siste tida. Nå kan han bli tatt til nåde av Real Madrid før Champions League-kvartfinalen mot Manchester United.

- Jeg vil be om unnskyldning for min oppførsel den siste tiden. Den har verken tjent klubben eller meg selv, sa Nicolas Anelka på en pressekonferanse i Madrid i dag.

I følge Reuters tyder alt på at den offentlige beklagelsen er regissert av Real Madrid, som igjen trenger Anelkas tjenester på banen, og angrer på den strenge straffen.

Franskmannen ble utestengt i 45 dager og fikk en bot på 3 millioner kroner etter at han skulket treninga i tre dager.

Neste uke møtes Real Madrid og Manchester United i den første kvartfinalekampen i Champions League. Med Fernando Morientes på skadelista er Real i bitter spissnød.

Dermed kan de komme til å bite i det sure eplet og ettergi den strenge disiplinærstraffen mot Anelka, melder nyhetsbyrået Reuters.

- Vi er i en vanskelig situasjon. Styret må løse problemet, sier Real-trener Vicente del Bosque. Laget hans klarte bare 0-0 hjemme mot Rayo Vallecano denne helga.

- Alle spillerne i troppen er viktige for meg, inkludert Anelka, selv om disiplin også er viktig, sier del Bosque.

Nå kan den fastlåste situasjonen løse seg etter Anelkas noe mystiske, men totale underkastelse:

- Jeg ber om tilgivelse fra mine medspillere, klubben og fansen. Jeg er klar over at klubbens sanksjoner er passende. Men ut fra det faktum at vi står foran en rekke viktige kamper, melder jeg meg selv tilgjengelig igjen om ønskelig, sier Anelka.

Det er ventet at Real Madrid-ledelsen vil komme med en uttalelse senere i dag.