BLÅTT TIL BLÅTT: Nicolas Anelka (t.h) viser fra Shenhua-trøya han skal spille i fram til 2013. Investor Zhou Jun (t.v) varsler flere stjernekjøp til den kinesiske klubben. Foto: AFP/ Shanghai Shenhua Club
BLÅTT TIL BLÅTT: Nicolas Anelka (t.h) viser fra Shenhua-trøya han skal spille i fram til 2013. Investor Zhou Jun (t.v) varsler flere stjernekjøp til den kinesiske klubben. Foto: AFP/ Shanghai Shenhua ClubVis mer

Anelka tjener hundre millioner i Kina

Viste fram Shenua-trøya i dag.

• Fotballstudio: Chelsea - Manchester City kl. 21

(Dagbladet): I Chelsea var han allerede bannlyst fra førstelagstreninga.

I Shanghai Shenhua er 32-årige Nicolas Anelka sikret minst 100 millioner kroner i lønningsposen de neste to årene.

I dag viste franskmannen fram sin nye klubbtrøye i Paris, sammen med Shenuas investor Zhou Jun. Anelka spiller i Kina de to neste årene, fra og med januar.

Enige om alt Zhou Jun har tjent seg rik på onlinespill og har ingen problemer med å fortelle hvilke summer som lokker spissveteranen til Kina. I hvert fall omlag 50 millioner norsk kroner i året, kanskje mye, mye mer.

- Folk vet at Analka tjener omlag 5,8 millioner euro i Chelsea, når han kommer til Kina blir det i hvert fall ikke for mindre, sier investoren.

Også Chelsea bekrefter overgangen på sine nettsider i formiddag, og trolig betaler kineserne litt for spissen. Men ifølge britiske aviser er det Anelka som blir rik, eller enda rikere, på klubbskiftet.

Daily Mail melder at Anelka mottar omlag 175 000 pund i sin nye klubb, mens Daily Telegraph skrur opp summen til 200 000.  Hvis summene stemmer vil Anelka håve inn omtrent like som de aller, aller best betalte i Premier League, omlag 100 mill. i året.

- Vi er enige om alle detaljene i kontakten, vi vente bare på at han skriver under, sier Shenhua-talsmann Ma Yue til Reuters.

Drogba neste? Talsmannen sier at shanghaiklubben også ønsker seg Didier Drogba fra Chelsea, ivorianeren er bosmanspiller ved sesongslutt.

- Så langt kan vi ikke bekrefte noe når det gjelder Drogba og Shenua.

Investor Zhou Jun snakker gjerne om ambisjonene om å hente Drogba, som nylig har funnet igjen scoringsteften sin på topp for de blå.

HJEMMEBANE: Slik ser Shanghais bane ut, fra lufta. Foto: AFP/Peter PARKS
HJEMMEBANE: Slik ser Shanghais bane ut, fra lufta. Foto: AFP/Peter PARKS Vis mer

- Drogba er en fantastisk spiller. Hvis storspillerne vil komme hit, til kinesisk fotball, så skal vi ha varme samtaler med dem. Mange klubber jager Drogba, og vi må se hva Drogba ønsker seg.

Shanghai Shenhua er nemlig ikke den eneste Kina-klubben som vifter med sine yuan.

Mest populær Dalian Aerbin er en klubb som ble stiftet i 2009, og de påstår at Drogba har fått et tilbud som skal være veldig vanskelig å si nei til.

- Penger er ikke noe problem. Drogba er fortsatt en av verdens mest populære fotballstjerner, selv om han snart er 34 år. Vi har snakket mye med Drogbas agent og vi lover å gi ham en treårskontrakt.

Samme agent har tidligere sagt at Drogbas neste klubb er den som betaler mest.

- Didier ingenting å bevise som spiller i sin alder. Han drar dit han får mest penger. Det kan bli USA, Russland, Qatar eller et sted i Asia. Når du er godt inne i 30-årene må du til en klubb som helt sikkert betaler regningene sine, sier agent Thierno Seydi.

DROGBA NESTE? I Shanghai regner sportsbutikkene med økt salg av Shenhua-trøyer. Foto: AFP/Peter PARKS
DROGBA NESTE? I Shanghai regner sportsbutikkene med økt salg av Shenhua-trøyer. Foto: AFP/Peter PARKS Vis mer