<strong>SKAMMEN:</strong> Etter at Nicolas Anelka ble sendt hjem fra VM, nektet de andre spillerne å trene, og lot sjef Raymond Domenech lese opp en skriftlig begrunnelse foran et samlet pressekorps.Foto: SCANPIX/AFP/FRANCK FIFE
SKAMMEN: Etter at Nicolas Anelka ble sendt hjem fra VM, nektet de andre spillerne å trene, og lot sjef Raymond Domenech lese opp en skriftlig begrunnelse foran et samlet pressekorps.Foto: SCANPIX/AFP/FRANCK FIFE Vis mer

Anelka utestengt i 18 kamper

De franske stjernene straffes knallhardt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): I dag fikk fem av de franske landslagsspillerne som ble kalt inn på teppet i det franske fotballforbundet sin straff etter bråket under fotball-VM.

Og straffene er harde.

Chelsea-spiss Nicolas Anelka er utestengt i 18 landskamper for sin rolle i kaoset, som kulminerte da spillerne boikottet en trening under mesterskapet i Sør-Afrika.

Tidligere kaptein Patrice Evra er utestengt i fem kamper, Franck Ribéry mister tre kamper, mens Jérémy Toulalan får en kamps karantene for sin rolle i oppstyret. Eric Abidal slipper uten sanksjoner, skriver Guardian.

Tidligere har sjefer i det franske landslaget uttalt at Anelka aldri burde få spille med flagget på brystet igjen. Nå har han i det minste muligheten til å gjenoppta karrieren.

- Spillerne skjønner nå at de aldri skulle gjort noe slikt. Vi må erkjenne det, og de fortjener en ny sjanse. Jeg føler at spillerne ba om unnskyldning, og var tydelig merket av det som skjedde. Nå må vi avslutte dette kapitlet og starte et nytt, sier tidligere delegasjonssjef Jean-Louis Valentin.

Han trakk seg etter VM, sammen med landslagssjefen og FFF-president Jean-Pierre Escalettes.

Nektet å trene
Reaksjonene kommer etter at det franske landslaget opplevde fullstendig kollaps under VM.

Først ble Nicolas Anelka sendt hjem fordi han skjelte ut trener Raymond Domenech. Så ble detaljene rundt hva han hadde sagt lekket til pressen og smurt utover forsida på L'Equipe.

Da gikk spillerne til streik og nektet å trene.

Urettferdig
Da den nyansatte landslagstreneren Laurent Blanc tok ut sin første tropp til kampen mot Norge i forrige uke, utelot han alle VM-spillerne.

Etterspillet har sågar fått politiske implikasjoner, og de franske utskjelte fikk blant annet skylden for «alt som er galt med Frankrike».

Nicolas Anelka og flere av de andre som nå har utestengt har tidligere lagt all skyld på landslagstrener Raymond Domenech.

Patrice Evra uttalte tidligere denne måneden at han synes det er urettferdig at fem av spillerne ble utpekt som mer aktive enn andre.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer