Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Anelkas herlige «takk for sist»

Senket Arsenal med to drømme-mål.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Bolton - Arsenal 3-1

Arsene Wenger hentet supertalentet Nicolas Anelka til London og Arsenal i 1997. Lysende fotballferdigheter kom dessverre i skyggen av syting og konstant uro. Etter en rundreise i Europa var han før denne seongen på plass i Premier League igjen - hos arbeidslaget Bolton.

I dag sa han takk for sist til gamleklubben med to vakre scoringer og en ny Bolton-seier over Arsenal.

Gull av gråstein

Sam Allardyce har i flere sesonger vist at han kan skape et vinnerlag av mindre ressurser enn sine mer formuende konkurrenter. År etter år har Bolton tatt gigant-skalper gjennom en veldefinert spillestil, knallhard jobbing, tøft duellspill og gode dødballer.

Bolton knuste Arsenals gull-håp i 2003, slo de ut av fjorårets FA-cup og hadde før kveldens oppgjør ikke tapt for rødtrøyene på fire Premier League-oppgjør.

I dag gjorde Sam Allardyce alle forhåndstips til skamme igjen.

- Vi visste at dette var en kamp vi måtte vinne, men det er selvfølgelig vanskelig når du møter et lag av Arsenals kaliber. Men vi gjorde det igjen, smilte Sam Allardyce etter kampen i følge Sportinglife.

SENKET GAMLEKLUBBEN: Nicolas Anelka ble dagens mann med to mål, da Bolton slo Arsenal 3-1 på Reebok Stadium. Foto:Reuters
SENKET GAMLEKLUBBEN: Nicolas Anelka ble dagens mann med to mål, da Bolton slo Arsenal 3-1 på Reebok Stadium. Foto:Reuters Vis mer


Fyrverkeri

Etter ni minutter ble en Bolton-corner svingt inn mot første stolpe. Arsenal så ikke ut til å ha lest på hjemmeleksa si, og Faye fikk stå totalt umarkert. Enkelt kunne han stange Bolton i ledelsen med et flott hodestøt.

Og som det pleier å bli, ble det også i kveld tøffe tak når Bolton er vertskap for et storlag. Flere gule kort, kjefting, dytting og nedsparkinger var bare noe av det som skjedde i første omgang. Men det var en gammel Arsenal-helt som sto for omgangens vakreste prestasjon.

Bolton-spiss Nicolas Anelka mottok en lang cross-ball ute til høyre på overtid, og skjærte innover i banen. Fra 20 meter banket han til med strak høyre vrist, og ballen duppet nydelig inn i lengste kryss forbi en stillestående Jens Lehmann i Arsenal-målet.

Gilberto Silva reduserte bare minuttet senere da han fikk stå umarkert og enkelt kunne heade ballen i det tomme målet.

Ineffektive Arsenal

Andre omgang ble et førtifem minutters kjør mot Jussi Jäskelainen i Bolton-målet. Anført av Kanu-kopien Adebayor, Fredrik Ljungberg og lynraske Theo Walcott produserte Arsenal mengder av målsjanser. Men enten sto stengene i veien, eller så var de gulkledde fra Lodon halvsekundet for seint ute.

Istedet var det altså Nicolas Anelka som satte spikeren i Arsenal-kista kvarteret før slutt.

image: Anelkas herlige «takk for sist»

Ivan Campo spilte en nydelig gjennombruddsball til en Anelka som vaket på offside-grensa. Franskmannen sprintet lett i fra Kolo Toure, og satte behersket ballen i det lengste hjørnet.

- Anelkas første scoring må være utfordrer til årets mål, for ikke å snakke om månedens mål. Han ville vise hvor god han er, og i dag gjorde han virklig det, skrøt Bolton-sjef Allardyce etter kampslutt. 

Takk for sist til Arsene Wenger, Bolton opp på tredjeplass på tabellen, og et skudd for baugen for Arsenals gull-drøm.

Arsenal-manager Arsene Wenger vil ikke snakke om ligagullet etter kveldens tap.

- Jeg vet ikke hva dette betyr for gull-sjansene, men jeg er lei meg på lagets vegne i dag. Vi spilte bra og ga alt, men du kan ikke gi bort enkle mål mot et tøft lag som Bolton, avsluttet den franske sjefen.

Hele Norges coronakart