Aner ikke hvorfor Solskjær aldri svarte på Røkkes spørsmål

Aker ga Molde-direktøren jobben.

DRO TIL ENGLAND MOT RØKKES ØNSKE: Ole Gunnar Solskjær satte seg i Aston Villas privatfly og dro til England fredag morgen, noe som provoserte Kjell Inge Røkke så sterkt at han trekker seg som Moldes rike onkel. 
Foto: Svein Ove Ekornesvaag / Scanpix
DRO TIL ENGLAND MOT RØKKES ØNSKE: Ole Gunnar Solskjær satte seg i Aston Villas privatfly og dro til England fredag morgen, noe som provoserte Kjell Inge Røkke så sterkt at han trekker seg som Moldes rike onkel. Foto: Svein Ove Ekornesvaag / ScanpixVis mer

MOLDE (Dagbladet): I løpet av det siste døgnet har Molde gått fra harmoni til fullstendig kaos.

Et foreløpig klimaks ble nådd i kveld, da Kjell Inge Røkke og Aker bekreftet at de trekker seg av Molde, som en direkte konsekvens av Ole Gunnar Solskjærs flørt med Aston Villa.

Opptatt av lojalitet
Da Solskjær ble ansatt i Molde, fortalte han Dagbladet at han ville jakte på lojale medspillere rundt seg.

- Jeg ser etter lojalitet, er det en ting jeg har lært av sjefen min i United er det at lojalitet er noe av det viktigste som er, sa Solskjær som poengterte at hans lojalitet til Alex Ferguson var 100 prosent og viste seg lønnsom over tid.

- Da jeg var liten var mamma og pappa sjef, i United var Alex Ferguson sjefen og nå er jeg sjefen her, sa han i fjor sommer.

Solskjær har i flere intervju med Dagbladet poengtert hvor viktig gjensidig lojalitet er for at hans vinnerkultur skal fungere slik han ønsker. Nå sier Kjell Inge Røkke i klar tekst, at Solskjær har opptrådt illojalt overfor fellesskapet i Molde ved å reise i jobbintervju hos Aston Villa.

Røkke ville 17. mai ha svar på tre spørsmål fra Solskjær om hvilke planer han hadde om han ønsket å bytte jobb fra Molde-manager til Aston Villa-manager.

STILTE SPØRSMÅLENE VIA DIREKTØREN: Aker og Røkke var aldri i direkte kontakt med Solskjær, men stilte spørsmålene sine via Molde-direktør Tarje Nordstrand Jacobsen. Hva som så har skjedd er foreløpig uvisst - Jacobsen har ikke vært tilgjengelig for kommentar i kveld. 
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix
STILTE SPØRSMÅLENE VIA DIREKTØREN: Aker og Røkke var aldri i direkte kontakt med Solskjær, men stilte spørsmålene sine via Molde-direktør Tarje Nordstrand Jacobsen. Hva som så har skjedd er foreløpig uvisst - Jacobsen har ikke vært tilgjengelig for kommentar i kveld. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix Vis mer

* Vurderer du å slutte i inneværende tippeligasesong?
* Vil du ta med deg deler av støtteapparatet?
* Vil du ta med deg noe av MFKs spillerstall over tid?

- Vi fikk aldri noe svar
Kommunikasjonsdirektør i Aker, Atle Kigen, sier til Dagbladet at det var viktig for Røkke at Solskjær besvarte spørsmålene, slik at Røkke fikk en forståelse av hva som foregikk i spillet rundt Molde-managerens fremtid.

- Vi stilte Ole Gunnar tre helt relevante spørsmål for å forstå sammenhengen. Jeg har ingen formening om det er tekniske årsaker som er skyld i at Ole Gunnar ikke har svart. Men jeg kan bekrefte at vi aldri fikk noe svar, sier Kigen.

Han forteller at Røkke ikke ringte eller kontaktet Solskjær direkte på nasjonaldagen, men gikk via mellommann.

- Vi har stilt spørsmålene til Solskjær via direktøren i Molde Fotball, Tarje Nordstrand Jacobsen, sier han.