Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Coutinho på vei til Barcelona

Anerkjent journalist: - Liverpool taper kampen om Coutinho

Ting tyder på at Philippe Coutinho forlater de røde allerede i januar.

FORSVINNER? Liverpool kan miste Philippe Coutinho allerede i januar. Foto: Lynne Cameron/Sportimage via PA Images/NTB Scanpix
FORSVINNER? Liverpool kan miste Philippe Coutinho allerede i januar. Foto: Lynne Cameron/Sportimage via PA Images/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(FourFourTwo): Mye kan tyde på at Philippe Coutinho har spilt sin siste kamp for Liverpool. Ifølge Liverpool Echo-journalist James Pearce er de røde i ferd med å tape kampen om å beholde playmakeren ut sesongen.

Ifølge Pearce håpte Liverpool at spill i Champions League og en lønnsøkning var det som skulle til for at brasilianeren ville bli værende til sommeren, men at det ikke er nok til å overtale brasilianeren.

«Coutinho har gjort det klart at han ikke er klar for å vente lenger og han ønsker å dra til Camp Nou umiddelbart», skriver Pearce i Liverpool Echo.

Coutinhos representanter Kia Joorabchian og Giuliano Bertolucci tror at Barcelona snart vil legge inn et bud på 140 millioner pund - hvorav 105 millioner pund betales med en gang og 35 millioner pund eventuelt betales når eventuelle klausuler oppfylles.

Paul Joyce i The Times skriver også at Coutinho ikke ønsker å spille for de røde igjen. Han hevder at de to klubbene nå er i kontakt for å diskutere en mulig overgang. Joyce mener at Liverpool ikke ønsker «urealistiske klausuler» i et eventuelt salg, som at Coutinho f.eks. må vinne Gullballen for at noen av pengene skal utbetales.

Joyce hevder det totale budet vil ligge på 142 millioner pund. Den summen vil i så fall gjøre Coutinho til den tredje dyreste spilleren i historien, etter PSG-duoen Kylian Mbappé og Neymar.

Vil ikke snakke om det

Liverpool har allerede bekreftet at Coutinho mister kveldens FA-cupkamp mot Everton med det som skal være en lårskade. Da Jürgen Klopp fikk spørsmål om playmakeren på gårsdagens pressekonferanse, sa manageren at han forventet at Coutinho ville være klar til ligakampen mot Manchester City neste helg.

Tyskeren var ikke villig til å snakke om Barcelona-ryktene.

- Jeg er ikke interessert i Barcelona. Unnskyld, sa Klopp.

- Hva kan jeg si om det de gjør? Det er alltid det samme. Dette året er det Phil. Et annet år er det noen andre, sier han videre.

Det har lenge vært tema i engelske medier om at det ikke lenger er et spørsmål om Coutinho forsvinner, men når. Nylig skrev flere spanske medier at Coutinho ikke ønsket å spille for Liverpool igjen.

Philippe Coutinhos kontrakt med de røde går ut i 2022 og han ikke har en utkjøpsklausul i kontrakten. Det betyr at Liverpool sitter med de beste kortene ved eventuelle forhandlinger.

Can vil bort?

Samtidig kommer beskjeden om at Emre Can har valgt å dra til Juventus. Kontrakten hans går ut til sommeren, men Can ønsker å dra til Italia allerede nå. Det hevder journalisten Gianluca Di Marzio.

«De kommende dagene vil vi se om Liverpool er villig til å la spilleren gå siden de vil miste ham», skriver Di Marzio på sin hjemmeside.

Det er i så fall dårlig nytt for Liverpool, som risikerer å miste to spillere i januarvinduet. Klubben har tidligere forsøkt å overtale tyskeren til å signere en ny kontrakt som binder ham til Anfield.

Sky Italia, gjengitt av Sky Sports, melder på sin side i dag at Can er klar for Juventus til sommeren. ​Samtidig melder Sky Sports at Liverpool fortsatt har et håp om å overtale spilleren til å bli værende.

Tidligere denne måneden har de røde vært linket til Monacos Thomas Lemar, slik de også var i sommer, men den franske klubben uttalte nylig at de ikke har planer om å selge noen spillere i januar.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!