Anette Bøe om sorgen etter venninna Mille-Marie Treschow: - Helt grusomt

Anette Bøe (61) er tilbake i Seefeld, byen der hun ble VM-dronning i 1985. De siste åra har handlet om egen sykdom og venninners død.

I VM-BYEN: Tidligere langrennsstjerne Anette Bøe jobber som skilærer i Seefeld i Østerrike. I disse dager er det VM i byen. Bøe har opplevd livet på godt og vondt. Foto: Bjørn Langsem
I VM-BYEN: Tidligere langrennsstjerne Anette Bøe jobber som skilærer i Seefeld i Østerrike. I disse dager er det VM i byen. Bøe har opplevd livet på godt og vondt. Foto: Bjørn LangsemVis mer

SEEFELD (Dagbladet): - Hun var på håret til å komme hit i fjor. Så døde hun av blodforgiftning. Det skal ikke skje i 2018. Skjønne Mille, det er helt grusomt, sier Anette Bøe.

Vi sitter i leilighetskomplekset Birkenwald i Seefeld. Ute skinner sola fra en knallblå himmel. Fjellene er majestetiske, lyset skarpt. Naturen er så vakker som den kan få bli. Men når Anette Bøe forteller, er historien så vond som livet også kan være.

I løpet av et par måneder i fjor mistet langrennslegenden tre nære venner. Først Vibeke Skofterud, så en annen venn og deretter Mille-Marie Treschow.

Hun og Mille-Marie vokste opp sammen i Larvik. Anette skulle bli langrennsløper. Mille-Marie kom fra Treschow-familien, som ble styrtrik på næringsvirksomhet, og hun ble et offentlig ansikt. Hun døde 64 år gammel, 29. september i fjor.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Tilgang til hele papiravisa og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisbelønte reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag

6 MÅNEDER*

Påskekupp

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (449,-/6mnd) når gratisperioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per kvartal. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

Prøveperiode*

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 1 kr per måned. 0,03 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/mnd) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • * Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (449kr/6måneder) (99kr/mnd).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.