Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Anette får hoppe på lag med Bjørn Einar

Grønt lys for blandet laghopp.

NY KONKURRANSEFORM: Hopplag med både gutter og jenter skal delta i v-cupen framover. På den måten kan Bjørn Einar Romøren og Anette Sagen virkelig bli lagkamerater. Foto: Erik Berglund
NY KONKURRANSEFORM: Hopplag med både gutter og jenter skal delta i v-cupen framover. På den måten kan Bjørn Einar Romøren og Anette Sagen virkelig bli lagkamerater. Foto: Erik Berglund Vis mer

Det internasjonale skiforbundet (FIS) innfører blandet laghopp - med både menn og kvinner på laget - i verdenscupen kommende sesong.

Et blandet lag vil bestå av to menn og to kvinner fra samme nasjon. Det er ikke avgjort hvor og når konkurranser i denne disiplinen skal gjennomføres.

I så vel skiskyting som alpint er tilsvarende disipliner tatt i bruk.

Dermed fortsetter spesielt kvinnelig skihopping den voldsomme utviklingen. Nylig ble kvinnelige skihoppere ønsket velkommen til Sotsji-OL i 2014 etter generalprøven i ski-VM i Holmenkollen.

(NTB)