INGEN PANGSTART: Anette Sagen hoppet seg opp én plass, men måtte ta til takke med en 7. plass i Val di Fiemme. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
INGEN PANGSTART: Anette Sagen hoppet seg opp én plass, men måtte ta til takke med en 7. plass i Val di Fiemme. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Anette Sagen beste norske kvinne på en 7. plass

- Jeg er selvfølgelig litt skuffet.

(Dagbladet): Sarah Hendrickson (18) og Sara Takanashi (16) var de to store forhåndsfavorittene i Val di Fiemme, og begge leverte varene. Hendrickson vant begge verdenscuprennene i den lille bakken i Val di Fiemme i fjor, og ledet med 3,3 poeng ned til Takanashi etter den første omgangen.

Japaneren Takanashi la litt press på Hendrickson med et hopp på 103 meter i finaleomgangen, men det stoppet ikke jenta fra USA. Hun tangerte lengden til Takanashi, og vant med 2,7 poeng.

Det var tre norske jenter til start i VM-bakken i Val di Fiemme, og Anette Sagen var det store norske håpet. Med startnummer 39 landet den norske jenta på 97 meter, og det holdt bare til en 8. plass etter den første omgangen. Den norske jenta landet på 94,5 meter i finaleomgangen, og hoppet seg opp én plass.

- Jeg er selvfølgelig litt skuffet. Jeg gjorde det ikke så bra som jeg håpet. Det er en fullt fortjent seier til Hendrickson. Jeg tror vi må se på hva USA gjør, de har to av tre vinnere. De gjør det bra, sier Sagen til NRK.

Jahr falt Line Jahr gjorde en grei figur da hun landet på 90 meter i den første omgangen. Men etter landing falt den norske jenta, og pådro seg blant annet et skrubbsår på haka. Dermed gikk hun glipp av finaleomgangen.

- Prøvde å dra ut hoppet alt jeg kunne da. Det lugget litt med nysnø som har kommet. Tenkte jeg hoppet til gull, og ville lage litt show da. Må jo showe litt, sier Jahr til NRK.

Maren Sundby leverte to helt greie hopp, og ble til slutt nummer 25.

Stillingen kvinner liten bakke:

1. Sarah Hendrickson 253,7 poeng

2. Sara Takanashi 251 poeng

3. Jacqueline Seifredsberger 237,2 poeng

SKUFFET OVER SEG SELV: Anette Sagen landet på 94,5 meter i finaleomgangen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SKUFFET OVER SEG SELV: Anette Sagen landet på 94,5 meter i finaleomgangen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

7. Anette Sagen 213,3 poeng

25. Maren Lundby 187,7 poeng

Line Jahr hoppet ikke finaleomgangen.