Anette Sagen frykter VM i Oslo går i vasken

- Fryktelig synd at det skjer i år.

BEKYMRET: Anette Sagen er ikke i form, og nå frykter hun for VM-plassen før mesterskapet i Oslo. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
BEKYMRET: Anette Sagen er ikke i form, og nå frykter hun for VM-plassen før mesterskapet i Oslo. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

(Dagbladet): Ingen kvinnelige hoppere har vunnet mer enn Anette Sagen (26). Nå frykter hun at VM i Holmenkollen går i vasken.

Ikke dét at hun kjenner noe til kneskaden som rammet henne i fjor høst. Men resultatene svarer ikke til forventningene, og slik oppsummerer hun sesongen så langt:

- Bånn i bøtta!

Fire plasser
Sagen ligger på 20.-plass i kontinentalcupen, 868 poeng bak lederen Daniela Iraschko fra Østerrike.

I siste renn i tyske Hinterzarten havnet hun helt nede på 30.-plass.

Laget til VM blir tatt ut i begynnelsen av februar. Hopperne kjemper om fire plasser til den massive begivenheten som starter 23. februar.

- Vi er fem stykker som hopper jevnt bra. Det gjør at jeg ikke føler meg sikker, sier Sagen til Dagbladet.

Nå handler det om å finne godfølelsen.

- Jeg er ikke vant til så mye motgang. Og det er fryktelig synd at det skjer i år. VM i Oslo vil kanskje være det største i karrieren min.

Mangler selvtillit
- Hva er forklaringen på at det er blitt slik?

- Jeg gikk glipp av treningshopp under sesongoppkjøringen på grunn av kneskaden og operasjonen. I tillegg mangler jeg selvtillit under konkurranse. Jeg vil også si at nivået på kvinnehopp er bedre. En feil kan få store konsekvenser, påpeker Sagen, som likevel ser positive tendenser på trening.

Frode Håre, trener for kvinnehopperne, sier:

- Anette har ikke fått resultatene vi ønsker. Men det er ennå tid igjen. Jeg vet ikke nøyaktig når vi foretar VM-uttaket. Men etter den første helga i februar er det meste på plass.

- Og målet for VM?

- Det er å kjempe om medaljene.

PS: Line Jahr (27) er beste norske kvinne i kontinentalcupen på 10.-plass.