Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Anette Sagen med i film om USAs hoppstjerne

- Historien om Anette og Lindsey er virkelig fascinerende.

Følg herre og dame-hoppernes VM-åpning direkte i livestudio fra kl. 15.00.

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Jentenes VM-renn i Midtstubakken i ettermiddag følges tett av IOC, som i vår skal avgjøre om kvinnehopp skal tas inn på programmet i OL i Sotsji om tre år.

Tilstede er også et amerikansk filmteam, som lager dokumentar om jentenes kamp for å få delta på lik linje med gutta i de olympiske lekene.

I sentrum er USAs hoppstjerne Lindsey Van, men også Anette Sagen spiller en viktig rolle i dokumentaren.

- Det som gjør Anette til en så viktig figur i filmen er den pågåenheten hun har vist og kjærligheten hun har for sporten. I tillegg kommer hennes stjernestatus i Norge, og alle de prestasjonene hun har gjort som en grensesprengende ung og kvinnelig idrettsutøver som bare prøver å få oppfylt drømmen om å bli en olympier, skriver produsent Whitney Childers i en epost til Dagbladet.

Fascinerende historie
Filmen «Ready to Fly» følger Lindsey Van og resten av kvinnenes forgjeves kamp for deltakelse i OL i Vancouver, og nå inn mot en ny behandling av spørsmålet i mars/april.

Anette Sagen gjorde flere intervjuer med dokumentarteamet da hun besøkte Lindsey Van i USA i høst.

- De følger Lindsey her også, og da jeg var der borte så gjorde jeg noen intervjuer, og de var med oss på en lavvotur i Utah. Jeg har sett noen klipp av filmen allerede, jeg tror det blir veldig bra, sier Sagen til Dagbladet.

- Anette og Lindsey har vært konkurrenter i årevis, men de har også vært gode venner hele veien. Deres reise sammen mot et felles mål er virkelig fascinerende, og det er en flott historie, mener produsent Whitney Childers.

Siste sjanse
Det er IOC-president Jacques Rogge som personlig avgjør om kvinnehopp blir en del av OL-programmet i 2014.

Anette Sagen ser det som sin siste sjanse.

- Det er nok siste sjanse nå, jeg venter ikke på et OL til, sier hun til Dagbladet.

Dokumentaren om jentene i hoppbakken skal etter planen ha premiere i september.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling