Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Anette Sagen om Gull-Maren: - Hun var veldig sjenert, og en gang måtte jeg hjelpe henne med å kle på seg

Hopp-pioneren hyller gullvinneren

GODE VENNER: Anette Sagen var allerede en veteran da Maren Lundby kom inn i landslaget. I dag gledet hopp-pioneren seg enormt over Lundbys klare seier og OL-gull. Foto: NTB Scanpix
GODE VENNER: Anette Sagen var allerede en veteran da Maren Lundby kom inn i landslaget. I dag gledet hopp-pioneren seg enormt over Lundbys klare seier og OL-gull. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg ble så glad! Det sistehoppet til Maren var det skikkelig klasse over. Så fortjent, hun har jo vært best hele sesongen, sier Anette Sagen til Dagbladet.

Hopp-pioneren så OL-rennet på TV hjemme i Norge og ble særdeles imponert over det hun fikk se.

- Er du i Korea? Da må du hilse henne så mye fra meg. Lov meg det, sier en lykkelig eks-hopper.

Det er mye takket være Anette Sagens mange kamper for at kvinnehopp skulle bli tatt seriøst og få den statusen den fortjener at jentene i dag gjennomførte et kvalitetsrenn under særdeles krevende forhold.

Ingen mestret forholdene bedre enn 23-åringen fra Gjøvik.

HISTORISK: Maren Lunde tok gull, samtidig som hele Toten var samlet i klubbhuset. Programleder: Ingrid Cogorno / Video: Lise Rafaelsen Vis mer Vis mer

Historisk

Hun er ikke gamle jenta, men debuterte i mesterskaps-sammenheng allerede som 15-åring da hun i 2009 som aller første kvinne i historien hoppet i et verdensmesterskap. Hun landet på 79,5 meter og ble nummer 22.

Anette Sagen husker det godt.

- Hun var ikke gamle jenta da vi ble kjent, jeg tror det var rundt 2008. Maren sa ikke så mye, var veldig sjenert og stakk seg aldri fram. Men hun var målbevisst og jobbet hardt og for meg er det ikke overraskende at hun har blitt så god som hun er nå, sier Anette Sagen til Dagbladet.

Romvenninner

Når hoppjentene var ute og reiste, bodde Maren og Anette mye på rom sammen.

- Det var alltid hyggelig. Selv om hun var noen år yngre enn meg gikk vi fint sammen.

- Du var ikke en slags barnevakt for henne?

- Hehe, neida. Maren klarte seg fint selv. Det var vel mer sånn at alle passet på alle.

- Men jeg husker en gang jeg måtte hjelpe henne med å kle på seg en morgen, haha. Hun hadde falt og slått seg dagen før og våknet så stiv og støl at hun ikke klarte å få på seg klærne selv, humrer Anette Sagen.

Må få flere renn

Anette Sagen gleder seg over en spennende OL-konkurranse som nok en gang - som om det skulle være nødvendig - beviser at jentehopperne har mer enn nok i OL å gjøre.

- Selvsagt har de det, sier Anette Sagen.

- Og nå må vi få flere renn på programmet. Det hadde vært flott å fått se Maren og de andre hoppe i storbakken i Pyeongchang. Og det bør også innføres både mix- og lagkonkurranse, sier den tidligere storhopperen til Dagbladet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!