Anette Tønsberg med norsk rekord

Berlin (NTB-Bjørn Veseth): Anette Tønsberg åpnet sesongen i Berlin i dag med ny norsk rekord på 1500 meter, og et stikk på vei mot OL i Nagano.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den nye rekorden på 2.04,24 holdt bare til 12. plass, men avstanden til pallen var ikke mer enn 1,6 sekunder. Det er sjelden Anette har vært så nær de beste.

Best var som vanlig det tyske fenomenet Gunda, som har giftet seg siden sist og nå heter Gunda Niemann-Stirnemann. Hun satte banerekord på 2.01,17 og sikter seg inn på revansj fra sin OL-fiasko i Hamar for fire år siden.

Det samme gjør Anette Tønsberg, som aldri klarte å kvalifisere seg i 1994. I år skal to plasseringer blant de 12 beste være godt nok til OL-plass, og Anette regner fortsatt 3000 meter som sin beste distanse.

Overrasket

- Jeg er overrasket over at det gikk såpass fort, for jeg har ikke sluppet opp på treningdmengdene før dette løpet. Men jeg kjente jeg ble grundig stiv på slutten, så det er mer å gå på, sa Tønsberg etter rekordløpet.

Hun forbedret sin gamle rekord fra langt raskere Nagano-is sist vinter med 1,85 sekunder. I Vikingskipet om to uker skal det gå enda raskere, lover hun.

Unge Lise Marie Braathen debuterte med ny personlig rekord på 2.11.16. Det peker snarere mot Lake Placid enn mot Nagano.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer