Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Anette Tønsberg tatt av vinden

HELSINGFORS (NTB): Anette Tønsberg sikret neppe Nagano-billetten lørdag. OL-komiteen lot seg nok ikke overbevise av dagens 7. og 12. plass i EM i Finland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Løpet var vel verken fugl eller fisk. Noe manglet, kommenterte trener Even Aas etter lørdagens 3000 meter.

Tønsberg gikk under forferdelige forhold. Været forandret seg radikalt mot slutten av lørdagens stevne. Tett snøvær og kraftig vind møtte løperne i de tre siste parene.

Anette Tønsberg endte på 12. plass med 4.34,93. Været sendte henne ned flere plasser på resultatlisten, men hun tapte samløpet mot Ulrike Adeberg fra Tyskland. Også på 1500 meter ble hun slått i samløp med Adeberg. Med 2.08,33 endte hun på 7. plass.

Den tyske jenta vant samløpet på 3000 meter med drøyt fire sekunder. I verdenscupen i Vikingskipet før jul var den tyske jenta 1,09 sek. raskere enn Tønsberg. De gikk ikke i par i Hamar, men der var forholdene like.

I sammendraget ligger Tønsberg på 7. plass. Med en god 5000 søndag kan hun avansere til 6. plass. Kanskje kan en god halvmil overbevise OL-komiteen.

For fire år siden var hun en hårsbredd fra OL-deltakelse. Også denne gang synes det løpet jevnt. Første OL-uttak finner sted tirsdag.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!