Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Anette Tønsberg viste tenner

HELSINGFORS (NTB): For fire år siden var Anette Tønsberg en hårsbredd fra OL-deltakelse. I år er hun også nær tur til olympiske vinterleker. Under helgens EM på skøyter i utkanten av den finske hovedstaden skal hun vise Norges Olympiske Komite at OL-billetten kan bestilles.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Aldri tidligere har jeg vært så nær de beste, kommenterte hun etter dagens 500 meter. Med 42,67 endte hun på 7. plass, bare 1,06 sek. bak den tyske vinner Claudia Pechstein.

- Den avstanden er ikke så verst, mente Tønsberg, som i dag får kniven på strupen. Da står 1500 og 3000 meter på EM-programmet. Det er distanser hun må lykkes på for å sikre en OL-billett.

- Formen føles bra, men jeg kan ikke tenke for mye på OL-kvalifiseringen. EM er et hinder på vei mot OL. Men det er et hinder jeg må over, fortsatte Anette Tønsberg.

Positiv trener

Trener Even Aas nikket også fornøyd på hodet etter Tønsbergs åpningsdistanse i et mesterskap hvor forholdene ikke var de aller beste. Det er for øvrig første utendørs-EM siden Sarajevo 1991.

- Løpet viste at hun er på hogget. For første gang denne sesongen vant hun et jevnt samløp. Det virker positivt foran lørdagens løp, mente treneren, som la til at det er viktig at avstanden fram til de beste er kuttet ned. Det kan bli avgjørende ved OL-komiteens vurdering av Tønsberg.

For å bli tatt ut til OL må hun nok bli blant de åtte beste på favorittdistansene.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!