Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Anfield utvides til 54 000 seter - arbeidet starter mandag

Slutten på 14 år lang stadionsaga.

UTVIDES: Anfield, her avbildet i 2005, skal utvides. Området til venstre er det som skal bygges ut. Husene som sees i venstre bildekant er allerede revet ned, og en ny flott fasade skal bygges sammen med 8 500 nye seter som skal fordeles der, og på Anfield Road End. Foto: REUTERS/Martin Rickett.
UTVIDES: Anfield, her avbildet i 2005, skal utvides. Området til venstre er det som skal bygges ut. Husene som sees i venstre bildekant er allerede revet ned, og en ny flott fasade skal bygges sammen med 8 500 nye seter som skal fordeles der, og på Anfield Road End. Foto: REUTERS/Martin Rickett. Vis mer

(Dagbladet): Utvidelsen av Anfield påbegynnes i neste uke. Det er over 14 år etter at klubben først planla å bygge ny stadion i år 2000.

Tidligere i år ble det bekreftet at Liverpool heller skulle utvide Anfield, enn å bygge helt ny stadion på Stanley Park, slik planen var tidligere.

Klubben selv bekrefter at Anfield skal utvides med 8 500 seter, og får en ny total kapasitet på 54 000. Arbeidet skal være ferdig i starten av 2016/17-sesongen, og prosjektet forventes å koste svimlende 2,8 milliarder kroner.

Skulle bygge «New Anfield» Allerede i år 2000 annonserte Liverpool for første gang sine planer om å flytte til en ny stadion, som skulle hete «New Anfield» og bygges i parken som ligger mellom Anfield og Evertons Goodison Park.

Stadion skulle romme 60 000 tilskuere, men ble stanset som følge av pengeproblemer med forskjellige byggeorganisasjoner rundt om i området.

I 2007 ble klubben kjøpt opp av kontroversielle Tom Hicks og George Gillett, som lovet 2,2 milliarder kroner til å bygge det nye stadionet. Innen 60 dager lovet de at den første spaden skulle stikkes i jorden.

Senere det året forkastet de Liverpools gamle stadionplaner, og ville heller bygge et enda større og dyrere stadion til 3,2 milliarder kroner. Økte stålpriser senere det året økte kostnadene til 4,2 milliarder, noe som førte til at planene ble forkastet desember 2007.

Eierskifte Tidlig i 2008 kom Liverpools amerikanske eierduo med nye og mer kostnadseffektive stadionplaner. Nok en gang bled stadionplanene godkjent av byrådet.

To år senere hadde misnøyen begynt å bre seg mot de amerikanske eierne. Fansen gikk i protest-tog utenfor Anfield på grunn av eiernes gjentatte løftebrudd, og det hjalp ikke at stadionplanene nok en gang ble lagt på vent.

Klubben ble etterhvert lagt for salg, og ble kjøpt opp av New England Sports Ventures, med Liverpools nåværende eier John W. Henry i spissen. Hicks og Gillett forsøkte mislykket å saksøke klubben for 9 milliarder kroner da de mistet eierskapet.

NYE ANFIELD: Her er et av de mange utkastene til Liverpools nye stadion. Dette er forslaget fra 2007, som ble stanset på grunn av økte stålpriser og enorme kostnader. Nå er det bestemt at gamle Anfield heller skal utvides. Foto: REUTERS/Liverpool FC/Handout
NYE ANFIELD: Her er et av de mange utkastene til Liverpools nye stadion. Dette er forslaget fra 2007, som ble stanset på grunn av økte stålpriser og enorme kostnader. Nå er det bestemt at gamle Anfield heller skal utvides. Foto: REUTERS/Liverpool FC/Handout Vis mer

Innledningsvis hintet Henry til at han mente Anfield var uerstattelig, og ønsket heller å utvide klubbens gamle stadion. Problemet var at Anfield var omgitt av små murhus som stod like utenfor stadionveggene.

Slutten på 14 år lang saga Etter å først ha gått tilbake til planene om å bygge New Anfield, bestemte klubben seg endelig i 2013 for at de isteden skulle utvide gamle Anfield.

Både stadion og området rundt skulle oppgraderes kraftig, med en prosjektkostnad på 2,8 milliarder. Tidlig i år ble stadionplanene godkjent av Liverpools byråd, og arbeidet med å fjerne husene utenfor Anfield påbegynte i Juni.

Prosjektet ble godkjent på bakgrunn av at det forventes å skape 360 nye arbeidsplasser, og inntjene 155 millioner kroner årlig til det nye området. I tillegg til stadion, skal det blant annet bygges nye hoteller.

Echo nevner ikke noe om hvorvidt byggearbeidet vil redusere stadions nåværende kapasitet på 45 246 mens arbeidet pågår.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling