Anfield utvides til 54 000 seter - arbeidet starter mandag

Slutten på 14 år lang stadionsaga.

UTVIDES: Anfield, her avbildet i 2005, skal utvides. Området til venstre er det som skal bygges ut. Husene som sees i venstre bildekant er allerede revet ned, og en ny flott fasade skal bygges sammen med 8 500 nye seter som skal fordeles der, og på Anfield Road End. Foto: REUTERS/Martin Rickett.
UTVIDES: Anfield, her avbildet i 2005, skal utvides. Området til venstre er det som skal bygges ut. Husene som sees i venstre bildekant er allerede revet ned, og en ny flott fasade skal bygges sammen med 8 500 nye seter som skal fordeles der, og på Anfield Road End. Foto: REUTERS/Martin Rickett. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Utvidelsen av Anfield påbegynnes i neste uke. Det er over 14 år etter at klubben først planla å bygge ny stadion i år 2000.

Tidligere i år ble det bekreftet at Liverpool heller skulle utvide Anfield, enn å bygge helt ny stadion på Stanley Park, slik planen var tidligere.

Klubben selv bekrefter at Anfield skal utvides med 8 500 seter, og får en ny total kapasitet på 54 000. Arbeidet skal være ferdig i starten av 2016/17-sesongen, og prosjektet forventes å koste svimlende 2,8 milliarder kroner.

Skulle bygge «New Anfield» Allerede i år 2000 annonserte Liverpool for første gang sine planer om å flytte til en ny stadion, som skulle hete «New Anfield» og bygges i parken som ligger mellom Anfield og Evertons Goodison Park.

Stadion skulle romme 60 000 tilskuere, men ble stanset som følge av pengeproblemer med forskjellige byggeorganisasjoner rundt om i området.

I 2007 ble klubben kjøpt opp av kontroversielle Tom Hicks og George Gillett, som lovet 2,2 milliarder kroner til å bygge det nye stadionet. Innen 60 dager lovet de at den første spaden skulle stikkes i jorden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer