RØRENDE: Steven Gerrard hadde med seg døtrene inn på Anfield da han ble hyllet av hjemmefansen. Foto: Reuters / Carl Recine / NTB Scanpix
RØRENDE: Steven Gerrard hadde med seg døtrene inn på Anfield da han ble hyllet av hjemmefansen. Foto: Reuters / Carl Recine / NTB ScanpixVis mer

Anfield var kledd til avskjedsfest for Gerrard - men Palace ødela showet

Tapte i sin siste kamp på hjemmebane.

• Liverpool - Crystal Palace 1-3 (1-1)

(Dagbladet): Man satt med en følelse av at kveldens kamp var en testimonial. For den eneste spilleren som har fått omtale den siste uka før kveldens kamp er Steven Gerrard. Den levende legenden sto foran sin siste kamp på Anfield i Liverpool-karrieren.

En æra ser dermed ut til å gå mot slutten. Det er snaut 17 år siden en spinkel 18-åring kom innpå for Vegard Heggem til sin Premier League-debut for Liverpool. Resten er som de sier, historie.

Spillerne på begge lag sto æresvakt for Steven Gerrard, på samme måte som Liverpool måtte stå æresvakt for ligamester Chelsea tidligere denne sesongen. Gerrard hadde døtrene ved sin side når han spaserte ut på Anfield for siste gang i karrieren. Publikum, hvor flere har betalt store summer for å være på plass, var naturligvis i ekstase.

Hovedpersonen ga alle på Crystal Palace en «highfive» i det Gerrard-sangen ble sunget av full hals på Anfield - et stort øyeblikk for Liverpool-kapteinen som sannsynligvis vil ligge i bakhodet når han setter seg på flyet til USA. At bortefansen svarte med «har du noen gang sett Gerrard vinne ligaen», la nok ikke en demper på stemninga.

I RAMPELYSET: Steven Gerrards døtre. Foto: Reuters / Phil Noble / NTB Scanpix
I RAMPELYSET: Steven Gerrards døtre. Foto: Reuters / Phil Noble / NTB Scanpix Vis mer

Om oppladningen ga hjemmelaget for lite tenning før kampen vites ikke, men det kunne til tider se slik ut.

Siste ord Det så imidlertid ikke ut til at en eneste person hadde forlatt Anfield fem minutter etter at dommeren hadde satt fløyta til munnen. Alle ventet på at hovedpersonen skulle holde sin siste tale på Anfield.

Spillerne kom omsider tilbake på banen, alle iført Gerrard-drakter for anledningen.

- Mine damer og herrer, deres kaptein, Steven Gerrard, kom det fra speakeren i det han kom tilbake for å motta hyllesten.

- Det føles veldig rart. Jeg har gruet meg til dette øyeblikket og jeg er knust for at jeg ikke får spille foran disse supporterne igjen, sier Gerrard.

- Jeg kommer til å savne dette så mye. Jeg har elsket hvert minutt av det.

MAN OF THE HOUR: Ingen tvil om hvem som skulle hylles i kveld. Foto:  Reuters / Phil Noble / NTB Scanpix
MAN OF THE HOUR: Ingen tvil om hvem som skulle hylles i kveld. Foto: Reuters / Phil Noble / NTB Scanpix Vis mer

På spørsmål om hva han husker best, svarer han at det er vanskelig å velge, men at debuten står høyt på lista.

Etterpå gikk turen til fansen.

- Først vil jeg takke alle i klubben som har hjulpet meg gjennom 17 år. De er for mange å ramse opp. Min siste takk går til den utrolige fansen i denne fotballklubben..

Før han rekker å fortsette meldingen, bryter Anfield ut i unison klapping og synging. Og det var tydelig vanskelig å holde tårene tilbake for 34-åringen.

Så over til kampen:

1-0: Adam Lallana setter inn ledelsen. PA/NTB Scanpix
1-0: Adam Lallana setter inn ledelsen. PA/NTB Scanpix Vis mer

Hvis du var i tvil om hva deler av Liverpool-fansen mener om manager Brendan Rodgers, fikk du svaret tidlig i kampen. Et fly med banneret «In Rodgers we trust» var å se på himmelen over Anfield i kveld.

Liverpool-spillerne ønsket nok å gjøre alt de kunne for å vinne i Gerrards siste hjemmekamp, og det startet oppskriftsmessig.

Om Martin Kelly ble litt bergtatt av hyllesten til sin tidligere kaptein vites ikke, men den tidligere Liverpool-backen rotet det iallfall skikkelig til for seg selv og laget.

Adam Lallana utnyttet feilpasningen og satte fart. Alene med keeper var han iskald, og Anfield kunne igjen bryte ut i jubelbrøl.

Slo tilbake Jason Puncheon viste mot Manchester United hvilken frisparkfot han har. I dag var det duket for reprise. Simon Mignolet forventet at ballen skulle komme over muren, noe den aldri gjorde. Det var nok til at Jason Puncheon fikk den plassen han trengte da han sendte ballen i lengste hjørne like før hvilen.

Anfield var kledd i fest for å ta farvel med sin talisman. I stedet var det Crystal Palace som bød opp til dans i andre omgang.

I KJENT STIL: Steven Gerrard. Foto: EPA/PETER POWELL/NTB Scanpix
I KJENT STIL: Steven Gerrard. Foto: EPA/PETER POWELL/NTB Scanpix Vis mer

Wilfried Zaha fikk nok en smakebit på rivaleriet mellom Manchester United og Liverpool da han spilte i førstnevnte. Det smakte nok ikke vondt da det var han som satte inn ledelsen på bakerste stolpe. Reprisen viste at det muligens var offside på Zaha, men dommeren holdt flagget nede.

Og da Yannick Bolasie hamret ballen i tverrliggeren bare minutter etterpå, begynte nok Anfield-publikummet å skjønne hvor det skulle bære.

Ville seg ikke Veien opp til fjerdeplassen var på forhånd seks poeng og 14 minusmål, men nå begynner det også å spøke for Europa League. Tottenham og Southampton puster de røde i nakken før den siste ligakampen.

Og Gerrard forsøkte så godt han kunne å mane fram sine lagkamerater, men hver gang han var delaktig høyt i banen ble sjansene skuslet bort. Enten ved dårlige pasninger eller svake avslutninger. Sportslig sett hadde han bare ikke dagen.

Og de som håpte at Liverpool skulle få straffespark så Gerrard kunne ta den måtte i stedet se bortelaget få muligheten fra ellevemeteren. Lucas så ut til å felle Zaha utenfor boksen, men dommeren dømte straffespark.

Mignolet reddet forsøket til Murray som scoret på sin egen retur.

HYLLEST: Alle Liverpool-spillerne hadde på seg Gerrard-drakter. Foto: 
Reuters / Phil Noble/NTB Scanpix
HYLLEST: Alle Liverpool-spillerne hadde på seg Gerrard-drakter. Foto: Reuters / Phil Noble/NTB Scanpix Vis mer

Å tape i avskjedskampen til kapteinen var det nok uansett få som hadde sett for seg, men etter 90 minutter var det et faktum.