Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Angan sikret Hønefoss-seier 45 sek. før slutt

Første poeng - borte mot Stabæk.

HØNEFOSS-HELTEN: Her avgjør Davy Claude Angan - rett før slutt - i Hønefoss' første seier i Tippeligaen. Foto: Heiko Junge / Scanpix
HØNEFOSS-HELTEN: Her avgjør Davy Claude Angan - rett før slutt - i Hønefoss' første seier i Tippeligaen. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| FORNEBU (Dagbladet): Stabæk - Hønefoss 0-1. Trenerskifter gir ofte uttelling allerede i første kamp, selv om effekten for bunnlag mange ganger også bare er kortvarig.

For Hønefoss slo det ut i full blomst.

Ole Bjørn Sundgot måtte ta bagen sin og gå sist søndag og styremedlem og den gamle LSK-helten Tom Gulbrandsen steppet inn - foreløpig på midlertidig basis.

Dagens trepoenger var av den heldige sorten for Hønefoss, men gjett om det var etterlengtet for klubben som lå helt sist uten poeng før denne kampen.

45 sekunder før slutt ble Davy Claude Angan spilt gjennom. Jon Knudsen reddet førsteforsøket, men på returen sikret Angan den historiske Hønefoss-seieren.

- Det er bare så utrolig deilig. Vi har aldri mistet troen, jeg er bare så lykkelig nå. Vi gikk for ett poeng i dag, men så får vi tre, sier Angan til Dagbladet.

PipingStabæk hadde hatt bra heng på tetlagene med seier i dag, men dette var kampen da det meste gikk galt for bæringene.

Allerede ved pause var det spredt piping på tribunen.

Det ble ikke lystigere da dommer Espen Berntsen blåste av kampen.

Selv om Stabæk skapte masse sjanser i andreomgangen, ble de det første laget som avga poeng mot Hønefoss.

- Det er ganske ekstremt å tape denne kampen. Jeg kunne kanskje akseptert 0-0, sier Stabæk-trener Jan Jönsson.

To i stangaFørsteomgangen i MGP-arenaen - NRK overtar styringen her i morgen, og Stabæk må spille de tre neste hjemmekampene på Ullevaal - var ingen forestilling som Eurovisjonen ikke klarer å overgå.

Stabæk var tafatte framover og rufsete bakover.

FOR EN DEBUT: Tom Gulbrandsen ledet Hønefoss, etter at Ole Bjørn Sundgot fikk sparken på søndag. Foto: Heiko Junge / Scanpix
FOR EN DEBUT: Tom Gulbrandsen ledet Hønefoss, etter at Ole Bjørn Sundgot fikk sparken på søndag. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer

Likevel skapte de et par gode sjanser.

Hønefoss-stopper Christian Traore headet et innlegg i egen stolpe etter åtte minutter og Henning Hauger burde absolutt gitt hjemmelaget ledelsen midt i omgangen. Espen Hoff kippet ballen ut til ham fra dødlinja, men Hauger plasserte ballen rett på Traore - som reddet på streken.

Ti minutter før pause ble Daniel Nannskog spilt gjennom av Hoff, men skuddet slikket feil side av stanga.

Hønefoss skapte noen havlsjanser før pause, men altfor ofte stoppet de opp da de fikk sjansen til å kontre på Stabæk. Sånn som lag uten selvtillit ofte angriper.

I kø for å scorePalmi Palmason var nær ved å score rett etter hvilen, men headingen hans ble stoppet på streken av Aleksandr Dimitrijev.

Davy Claude Angan skulle til å bredside Hønefoss foran kort tid etter, men så ble han taklet av Bjarni Olafur Eiriksson i siste liten.

Nannskog fikk nok en god sjanse tidlig i andreomgangen, da han ble headet fri av innbytter Mikkel Diskerud. Svensken bredsidet derimot ballen rett på keeper fra fem meters hold.

Stabæk-presset ble etter hvert ganske voldsomt, men Hønefoss hadde alle marginer med seg foran eget mål.

- Vi hadde flaks i dag, men du trenger det i idrett, sier Angan.

Rett før slutt ble Hønefoss-fansen sendt til himmels av Angan-scoringen - og dette til og med i undertall. Aleksandr Dimitrijev ble nemlig utvist etter to gule kort åtte minutter før slutt.

I overtida hentet innbytterkeeper Thomas Solvoll en redning fra øverste hylle, da han bokset bort en heading.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!