Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Angelsen misfornøyd etter 1,90 og NM-gull

- Jeg var nok i bedre form enn jeg trodde.

MISFORNØYD NORGESMESTER: Tonje Angelsen vant høyde for kvinner under NM i friidrett i Kristiansand.
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
MISFORNØYD NORGESMESTER: Tonje Angelsen vant høyde for kvinner under NM i friidrett i Kristiansand. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer

Høydehopperen Tonje Angelsen klarte 1,90 og vant NM-gullet med klar margin, men jenta med EM-sølv fra tidligere i år var ikke fornøyd.

- Jeg var nok i bedre form enn jeg trodde, så dette er jeg ikke fornøyd med. Jeg burde ha gått over 1,93 meter, sa Angelsen til NTB etter mesterskapet.

Hun fortalte at hun har slitt litt med forkjølelse den siste uken, og hun sa også at hun hoppet med smerter i beinet, en skade hun har slitt med gjennom hele sommeren.

- Nå skal det bli deilig med ferie og litt fri. Da tror jeg også den lille skaden kommer til å gå over. Det er snakk om en overbelastning, sa NM-vinneren etter søndagens hopping på Kristiansand stadion.

Hun måtte ha tre forsøk på å komme seg over 1,90, men selv om hun hadde et par gode forsøk på 1,93 var hun sjanseløs på den høyden.

- Jeg kan ikke si annet enn at jeg er kjempefornøyd med sesongen min i år. Alle målene er nådd, og jeg tror at årsaken til at det ikke er gått så bra etter EM er at jeg har vært utladet og slitt litt med skade, sa hun.

Skuffelsen i OL, der hun floppet fullstendig i kvalifiseringen, har hun lagt bak seg.

- Det tok ikke så langt tid å glemme det som skjedde i OL. Det kommer nok av at OL ikke var det viktigste for meg denne sesongen, sa hun etter å ha gjort unna det aller siste konkurransehoppet i 2012 søndag.

Nå blir det litt ferie før hun starter oppkjøringen til neste sesong, der innendørs-EM i Göteborg og VM i Moskva blir hovedmålene.

- Nå må jeg satse på å trene enda hardere enn jeg gjorde før denne sesongen. Dessuten gjelder det å unngå sykdom og skader, for målet mitt neste år er i første rekke å hoppe i finalen i innendørs-EM. Etter det skal jeg konsentrere meg fullt og helt om VM i Moskva, sa Tonje Angelsen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media