Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Angelsen og Ndure fikk kongepokalene i NM

Tok hvert sitt gull.

KONGEPOKAL: Jaysuma Saidy Ndure og Tonje Angelsen fikk årets kongepokaler i NM.
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
KONGEPOKAL: Jaysuma Saidy Ndure og Tonje Angelsen fikk årets kongepokaler i NM. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer

Jaysuma Saidy Ndure og Tonje Angelsen fikk kongepokalene under avslutningen av friidretts-NM i Kristiansand. Begge strålte om kapp med sola.

- Dette var moro, og jeg kan ikke si annet enn at det var artigere å vinne kongepokalen enn å vinne konkurransen. Det er klart at denne flotte pokalen henger veldig høyt. Jeg vil vel vurdere den rett under sølvet mitt fra EM, sa Tonje Angelsen til NTB etter mesterskapet på Kristiansand stadion.

Hun gikk over 1,90 meter i tredje forsøk og det holdt til både NM-gull og kongepokal. Tresteghopperen Inger Anne Frøysedal var nok den som kom nærmest henne i kampen om det gjeve trofeet med Ezinne Okparaebo på tredjeplass.

Det var første gangen Angelsen fikk kongepokalen, mens det var den tredje pokalen til Jaysuma Saidy Ndure. Han løp bare 200 meter på Kristiansand stadion, men det gjorde han så bra i motvinden lørdag at det holdt til stevnets beste prestasjon på herresiden.

- Det er alltid deilig å vinne denne pokalen. De to andre jeg har fått tidligere har jeg på hylla hjemme, og jeg må bare innrømme at et av målene mine med å stille her var å vinne pokalen, sa Ndure til NTB.

Han vant 200 meter i oppvisningsstil på 20,91 sekunder, den fjerde raskeste 200-meteren han har løpt på en norsk bane.

- Helt konge
- Dette er helt konge, jublet Tonje Angelsen til NTB med veldig hes stemme. En liten forkjølelse gjorde at de høyeste gledeshylene uteble, men at hun var fornøyd og glad hersket det ingen tvil om.

- Jeg kan ikke si annet enn at jeg var usikker på om det ville holde for meg etter at høydekonkurransen var over, men jeg håpet jo på det, sa Angelsen.

Hun har hatt en god sesong, men det har ikke bare vært oppturer. En skade i hælen har gjort at hun har hatt store smerter i deler av sesongen, og hun var også svært skuffet etter å ha blitt slått ut i høydekvalifiseringen i London.

Men alt var glemt på Kristiansand stadion søndag ettermiddag.

- Nå ser jeg fram til en ferie i Qatar, og deretter begynner oppkjøringen til neste sesong. Jeg satser først på innendørs-EM i Göteborg og deretter blir hovedmålet VM i Moskva.

- Jeg kan ikke si annet enn det er skikkelig inspirerende å vinne kongepokalen, og jeg kan love deg at jeg vil ha mange slike, sa hun til NTB.

Godt mesterskap
Jaysuma Saidy Ndure kom rett til NM fra Diamond League-stevnet i Lausanne. Det gjorde at han ikke kunne rekke 100-meteren, men han løp til gjengjeld en gnistrende 200 meter og fortjente kongepokalen. Han var i grunnen helt uten kamp i den konkurransen.

- Jeg kom hit for å gjøre et godt mesterskap, men jeg ville også gi litt tilbake til arrangørene og alle de interesserte ungene som var til stede på banen her. Det klarte jeg vel, sa Ndure.

- Trodde du 20,91 skulle holde til kongepokal da du var kommet i mål?

- Tja, jeg var ikke helt sikker, for jeg løp jo i motvind. Forholdene var ikke de gunstigste, så jeg trodde kanskje ikke jeg skulle klare å vinne denne pokalen. Men det gikk bra til slutt, og det var en fantastisk stemning på stadion her under dette mesterskapet, sa Jaysuma Saidy Ndure.

Han lyktes ikke i OL i London, men klarte bronsen på 100 meteren i Helsingfors-EM, og søndag satte han altså punktum for 2012-sesongen med kongepokalen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media